Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ieri a început o noua revoluție, una care ne va schimba complet viața in următorii ani!

in Curiozitati/Stiinta de

A fost anunțată descoperirea unui superconductor care poate funcționa la temperatura și presiunea camerei. Acesta este alcătuit din elemente simple și poate fi creat cu o tehnologie rudimentara, din plumb și apatita ( un mineral ) modificata, denumit LK-99. Supraconductivitatea sa înseamnă rezistența zero, pierderi zero, fără factori externi, așa cum folosim acum in rețelele electrice, baterii, centrale sau mașini, zona medicală, computere cuantice, dispozitive electrice, cu posibilități mari de stocare a energiei.

Procesul de fabricație este atât de simplu, încât in doar 30 de ore, din mortar, cupru, apatita și un cuptor ai produs revoluția in energie.

Ce înseamnă? Câteva exemple mai jos:

– doar in SUA prin sistemul actual al rețelelor electrice se pierd anual 100 de miliarde de kWH prin transport. Cam cât 3 centrale nucleare medii care funcționează 24/7. LK 99 permite transportul fără pierderi de energie, cu costuri modice, la tensiuni și curenți înalți.

– fuziunea nucleara are multe limitări datorită temperaturilor foarte mari si riscurilor aferente, însă noua tehnologie va crea simplitate și siguranța, cu producții mult mai mari fără restrictii.

– viteza computerelor cuantice va creste pentru ca sunt eliminate presiunile de temperatura și presiune. Asta se va traduce in viteze inimaginabile de analiza de date aducând dimensiunea unui computer cuantic care azi ocupa o camera, la dimensiunea unui computer de birou.

– vor inlocui toate bateriile pe care le folosim acum, fiind posibila depozitarea energiei in cantități mult mai mari, in siguranța, fără a produce caldura. Asta înseamnă mașini electrice sigure cu autonomie mare, telefoane și laptopuri independente fără coolere, trenuri de mare viteza și multe multe mijloace de transport autonome. Trenuri MAG-LEV ieftine cu posibilitate de funcționare oriunde, cu investiții mici.

– o rețea electrica de putere mult mai mare, autonoma, fără pierderi cu costuri de întreținere modice.

– aparatura medicală mult mai ieftină, mult mai performanta, cum ar fi de exemplu RMN. Asta va înseamnă o revoluție și in lumea medicală.

– se rezolva problema stocării de energie in cantități mari, ceea ce va duce la numeroase noi aplicații, fără limitări.

Aceasta descoperire a fost ca Sfântul Graal al științei in ultimul secol. Urmează ca săptămâna viitoare mai multe centre de cercetare sa testeze tehnologia iar dacă totul va fi Ok, urmeaza inregistrarea și se estimează ca producția va începe in maxim 8 luni.

Ultimile din

Mergi la SUS