Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Iei 500 de lei împrumut, dai înapoi 300 de mii de lei! Capcanele bancare de care trebuie să vă feriți, mai ales acum, de Sărbători

in ExtraNews de

Iei 500 de lei imprumut, dai inapoi, atentie, 300 de mii de lei! Asa arata un contract incheiat de un roman cu o institutie fianciara nebancara! BNR-ul are reguli noi pentru IFN-uri, dar nu stie inca daca acestea sunt respectate. Va explicam imediat care sunt capcanele de care trebuie sa va feriti, mai ales acum, de sarbatori.

Adrian Cuculis, AVOCAT: Romanii, in continuare, nu-si citesc contractele! Nimeni nu se gandeste ca e posibil sa iei o suma mica, 500 de lei, iar la final, daca nu-i poti plati si se intinde la un an perioada aceasta, trebuie sa o restitui de atentie, 62 de mii de ori!

In fiecare contract este trecuta o perioada in care poate fi rambursat imprumutul. Dar ce faci in momentul in care depasesti aceasta perioada? In acel moment incep penalizarile si dobanzile record!

Asadar, este important sa ne calculam resursele financiare. Reusim sa restituim banii pana la data scadentei? Daca nu, cel mai bine este sa evitam imprumutul, scrie stirilekanald.ro

Adrian Cuculis, AVOCAT: Sa fim siguri ca in contract nu exista dobanzi penalizatoarea pe ziua de intarziere pentru ca ele se pot cumuli atat de mult, incat riscam sa ajungem la o suma uriasa si se poate executa silit un imobil pentru un imprumut de 500 de lei.

Trebuie sa cunoastem in detaliu graficul de rambursare. Cate rate, care e dobanda si cand trebuie sa platim banii. Apoi…

Adrian Cuculis, AVOCAT: Sa ne asiguram ca exista o clauza prin care ni se permite prelungirea perioadei de restituire.

Specialistii cred ca cele mai mari probleme pornesc de la lipsa educatiei financiare! Prea putini dintre noi obisnuiesc sa citeasca fiecare rand din contract!

Noul regulament privind activitatea IFN-urilor a intrat in vigoare de la 1 octombrie. Asa ca cei de la BNR ne-au transmis ca primele informatii vor fi disponibile abia de anul viitor.

Numai dupa intai ianuarie putem sti daca exista IFN-uri care au incalcat noile reguli.

Sursa: stirilekanald.ro

Ultimile din

Mergi la SUS