Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Iată de unde a început totul! Cum a devenit Simona Halep CEA MAI MARE din tenisul feminin

in Diverse de

Apariția Simonei în lumea mare a tenisului s-a produs în 2013, la Roma, acolo unde exploda și învingea multe nume mari. Până la evoluție din Cetatea Eternă, Simona a parcurs mai multe etape care i-au consolidat o carieră de excepție. În cele ce urmează vă invităm să ”răsfoiți” cele mai importante momente din evoluția Simonei, de la episodul cu „băieţelul” din poza cu Hagi la poziția de lider mondial!

Iată de unde a început totul….

Deși foarte tânără, sportiva are în spate ani mulți de antrenamente, concursuri, disciplină, autocontrol, eșecuri, victorii. A început să lupte pentru visul ei la numai patru anișori, când alți copii jucau „Șotron”, se dădeau în leagăn sau „disciplinau” sau „dezordonau” jucării.

Acasa la tenismena Simona Halep.Parintii arata trofeele tenismenei, pe care aceasta le-a castigat,in imagine Simona Halep, 1 martie 2010 (foto Mihai Ciobanu)

1998: Simona, la unul dintre primele concursuri câștigate

La patru anișori, fetița din Constanța începea „joaca serioasă” cu mingea de tenis

De la acea vârstă, Simona a început să joace tenis, antrenată de fratele ei mai mare. Jean Piaget, „părintele” Psihologiei Copilului, spune că această perioadă e caracterizată de „gândirea magică”, în care un pui de om învaţă preponderent prin joc.

Acasa la tenismena Simona Halep.Parintii arata trofeele tenismenei, pe care aceasta le-a castigat,in imagine Simona Halep, 1 martie 2010 (foto Mihai Ciobanu)

1999: Simona, din nou pe primul loc, după ce a participat la un concurs 

Deja la șase ani, fetița cu părul scurt, pe care o puteai confunda cu ușurință la o primă vedere cu un băiețel avea antrenamente zilnice. Jocul de tenis devenise unul cât se poate de serios.

2002: Alături de tatăl ei, Stere Halep, după ce a câștigat Cupa Litoralului
Deși foarte tânără, sportiva are în spate ani mulți de antrenamente, concursuri, disciplină, autocontrol, eșecuri, victorii. A început să lupte pentru visul ei la numai patru anișori, când alți copii jucau „Șotron”, se dădeau în leagăn sau „disciplinau” jucării.

Nu începuse școala, dar avea antrenamente zilnice

De la acea vârstă, Simona a început să joace tenis, antrenată de fratele ei mai mare. Deja la șase ani, fetița cu părul scurt, pe care o puteai confunda cu ușurință la o primă vedere cu un băiețel avea antrenamente zilnice.

Acasa la tenismena Simona Halep.Parintii arata trofeele tenismenei, pe care aceasta le-a castigat,in imagine Simona Halep, 1 martie 2010 (foto Mihai Ciobanu)

2002: La 11 ani, Simona se obișnuise deja să fie doar pe locul I

Pe atunci, nimeni nu  îşi imagina că ar putea ajunge numărul unu mondial şi că meciurile ei vor fi  urmărite nu de toată ţara, ci de o lume.  În schimb, tatăl ei, Stere Halep, a avut mereu încredere în fetița lui și a intuit de la bun început că Simona chiar merge pe drumul ei. Încă de pe atunci, micuța sportivă avea modele. Îi plăcea mult Andrei Pavel, tot constănțean de-al ei, și îl întâlnise la un meci pe însuși Regele Hagi, alături de care s-a fotografiat.

2003: La 12 ani, Simona avea deja o colecție întreagă de trofee

„Tatăl meu a venit întotdeauna cu mine la fiecare turneu. Și mama atunci când putea, dar mai aveam un frate acasă pe care trebuia să-l aibă în grijă. Tata întotdeauna mă certa când aveam emoţii, pentru că trebuia să mă bucur de joc, să joc doar de plăcere. Ceea ce eu înţelegeam, dar nu puteam să fac acest lucru. Eram un copil şi nu înţelegeam ce înseamnă emoţiile. Aveam în stomac nişte fluturaşi pe care nu puteam să-i controlez”, povestea Halep.

2008: O junioară pusă pe fapte mari și un „un istoric”

De atunci, Simona a transformat tenisul într-un adevărat mod de viață, iar fetița din Constanța, pasionată de tenis a început să fie antrenată de un profesionist, Firicel Tomai, antrenorul cu care Simona Halep a pătruns în top 50 WTA. „Apogeul” în cariera junioarei avea să fie anul 2008, atunci Simona Halep a reuşit să devină numărul 1 în clasamentul ITF (juniori), pe 9 iunie, şi să se claseze în top 350 la senioare (WTA).

2008: la turneul junioarelor de la Roland Garros, Halep a fost desemnată cap de serie numărul nouă

La juniori, Simona a câştigat două competiţii, iar la cea de a treia s-a calificat în semifinală. În total, din cele 17 meciuri jucate, a pierdut doar unul.

2013: Românca Simona Halep a cîştigat finala turneului de la Moscova

„Vreau să mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat să obţin această victorie. Sunt foarte fericită şi sper să revin la anul cu o nouă victorie„, a declarat Simona Halep la finalul meciului.

2014: Simona Halep a fost învinsă de rusoaica Maria Sharapova, în finala turneului WTA de la Madrid

2014: Simona Halep, alături de idolul ei din copilărie, Gheorghe Hagi

Sursa: A1.ro

Ultimile din

Mergi la SUS