Iata ce caracter josnic are cel care a distrus Justitia. Disperat ca va fi dat afara si din Universitate, Tudorel minte sfidator. Este contrazis chiar de site-ul Ministerului Justitiei

in Politic de

Fostul ministru al Justitiei Tudorel Toader a infirmat, vineri, implicarea sa in emiterea actelor normative din domeniul justitiei, referindu-se, printre altele, la infiintarea Sectiei speciale de investigare a infractiunilor din justitie, la Legea privind recursul compensatoriu sau la modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala. Insa site-ul Ministerului Justitiei spune altceva.

Toader a afirmat a declarat, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Iasi, ca isi asuma tot ceea ce a facut ca ministru al Justitiei, precizand ca nu isi asuma „ce au facut altii”.

„In fosta calitate de ministru al Justitiei, mi-am asumat tot ceea ce am facut ca ministru si tot ceea ce nu am facut ca ministru. Nu mi-am asumat ceea ce au facut sau ceea ce nu au facut altii, referitor la domeniul justitiei. In acest sens am sase mentiuni.

Sectia speciala de investigare a infractiunilor din justitie a fost initiata la initiativa comisiei speciale din Parlament. Deci, nu este, nu a fost initiativa ministerului sau ministrului Justitiei, (n.r.- ci) a comisiei speciale (…).

In al doilea rand, Legea privind recursul compensatoriu, despre care s-a tot vorbit si se tot vorbeste. Initiativa legislativa, stiti, sunt convins, ca a fost formulata ca proiect de lege in noiembrie 2016 de catre guvernul anterior, guvernul tehnocrat de la momentul respectiv. Cu privire la aceasta lege, in martie eram ministrul Justitiei, proiectul de lege a intrat in dezbatere parlamentara si sub semnatura mea am transmis de la ministerul Justitiei, prin Guvern, la Parlament, avizul negativ.

Am aratat ca legea se abate de la initiativa, ca legea are incoerente (…), prin urmare Ministerul Justitiei a dat aviz negativ la modificarile pe care legea le-a avut la initiativa, sigur, parlamentara. Cand aceeasi lege a ajuns in controlul de constitutionalitate, Ministerul Justitiei, iarasi sub semnatura mea directa, a opinat ca legea este neconstitutionala si am aratat motivele de neconstitutionalitate, ceea ce inseamna ca la momentul respectiv, atat in procesul de elaborare, cat si in momentul controlului de constitutionalitate, am dat aviz negativ, respectiv de neconstitutionalitate”, a afirmat Toader, citat de Agerpres.

Tudorel Toader si-a manifestat increderea ca „timpul va scoate la suprafata realitatea juridica”.

Pe site-ul Ministerului Justitiei se gasesc insa declaratii ale lui Tudorel Toader din 2017 care infirma declaratiile de acum ale lui Tudorel Toader.

„Domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justitiei, a prezentat astazi, 23 august 2017, principalele modificari propuse la Legile justitiei, respectiv Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara si Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii”, arata un comunicat postat pe site-ul ministerului in august 2017.

Iata ce anunta atunci chiar Tudorel Toader: „infiintarea unei directii specializate, in cadrul Ministerului Public, cu competenta exclusiva pentru efectuarea urmaririi penale in cazul infractiunilor savarsite de catre magistrati, precum si trecerea Inspectiei Judiciare ca structura cu personalitate juridica in cadrul Ministerului Justitiei”. (Sursa)

Judecatorul CSM Bogdan Mateescu a postat pe Facebook apoi, fara a face referiri catre o anume persoana, urmatoarea fraza.