Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Iarna se întoarce! ANM: precipitaţii abundente, ninsori şi vânt nervos

in ExtraNews de

Vremea se schimbă radical. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o alertă de vreme rea până joi, 9 februarie, pentru toată ţara. Vom avea parte de precipitaţii abundente, ninsori şi vânt nervos, fenomene aduse de un ciclon mediteranean care va lovi România.

Până pe 9 februarie, ora 06.00, temporar se vor semnala precipitaţii în toate regiunile. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp, iar în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi în zonele deluroase şi montane din restul teritoriului, pe arii restrânse 30…40 l/mp.

“În cursul nopţii de luni spre marţi (6/7 februarie) şi pe parcursul zilei de marţi (7 februarie), va ploua pe arii extinse, exceptând jumătatea de nord a Moldovei şi zona montană înaltă, unde vor predomina ninsorile. Începând din cursul nopţii de marţi spre miercuri (7/8 februarie), în cea mai mare parte a Moldovei şi în zona de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Înrestul teritoriului vor fi precipitaţii mixte, iar în sud-estul ţării, începând din după-amiaza zilei de miercuri (08 februarie), treptat vor predomina ninsorile.

Vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…55 km/h. Trecător şi pe arii restrânse se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei şi în Bărăgan”, a anunţat ANM.

Sursa: adevarul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS