Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

IARNA, MÂINILE AU NEVOIE DE ÎNGRIJIRE SPECIALĂ

in Frumusete de

Temperatura scăzută de afară și aerul uscat din interior sunt principalele cauze care fac ca pielea să se usuce. Pentru mâini fine și catifelate respectă acești pași de îngrijire în sezonul rece!

Mâinile sunt printre primele pări ale corpului afectate de îmbătrânire. Le folosești în permanenă și le expui la tot felul de factori ce accelerează acest proces. Nici frigul nu e prietenul mâinilor, așa că a venit timpul să afli cum să le îngrijești în prag de iarnă.

HIDRATARE INTENSĂ!

Este recomandat să ai cu tine în fiecare zi o cremă de mâini extrem de hidratantă și să o folosești ori de câte ori ai nevoie. Aplică-o în special după ce te speli pe mâini sau măcar dimineața și seara. Alege o cremă ce conține ingrediente active antiîmbătrânire, pentru a stimula regenerarea celulară.

EXFOLIAZA-ȚI MÂINILE MAXIMUM O DATĂ PE SĂPTĂMÂNĂ

Iarna nu este reomandat să efoliezi pielea de pe mâini foarte des. O dată pe săptămână este suficient. Pielea moartă îndepărtată prea des lasă mâinile mai sensibile la frig și deshidratarea acestora va fi vizibilă imediat. Ai grijă ca particulele abrazive din componența scrubului să nu fie foarte agresive. Alege produse bio, care exfoliază delicat pielea.

FOLOSEȘTE MĂȘTI COSMETICE PENTRU MÂINI

Măcar o dată pe săptămână, după ce ai afectuat exfolierea mâinilor, aplică o mască nutritivă. Poți folosi în locul acesteia chiar ulei de măsline, care este un hidratant foarte bun. După ce aplici masca sau uleiul, pune-ți, pentru 15-20 de minute, mănuși speciale de bumbac, pentru un efect mai bun.

CUM PREVII ÎMBĂTRÂNIREA MÂNILOR

Treburile casnice trebuie făcute folosind mănuși de protecție. Detergenții și murdăria care intră în contact cu pielea usucă și irită țesutul. De asemenea, crema de mâini trebuie să fie nelipsită. Ea joaca un rol extrem de important, atât în menținerea hidratării, cât și în prevenirea îmbătrânirii premature a pielii mâinilor.

 

Ultimile din

Mergi la SUS