Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Hreanul, alimentul ideal pentru creier, inimă și oase – Iată modul in care trebuie consumat! Iată câteva rețete și sfaturi care te vor ajuta atunci când ai probleme de sănătate

in Sanatate de

Banalul hrean face adevărate minuni pentru sănătate noastră. Dacă l-ai examina mai amănunțit ai afla că hreanul are multiple proprietăți printre care proprietăți antibiotice puternice, expectorante, bronhodilatatoare, antibacteriene, antiinflamatoare, afrodisiace, antiparazitare și antianemice.

Însă paleta sa largă de utilitate nu se oprește aici deoarece este antiscorbutic, colagog, diuretic, revulsiv puternic, crește tensiunea arterială, este vasodilatator coronarian, încălzește organismul și stimulează sistemul imunitar.

Deci iată câte beneficii într-un singur produs. Celebra rețetă de hrean ras și amestecat cu oțet pare a fi cea mai cunoscută în rândulnostru mai ales dacă alături avem și câteva sarmale delicioase și o porție de mămăliguță caldă.

Însă știai că poți apela la compresele pe bază de hrean pentru a trata anumite afecțiuni?

Nu doar ingerând o bucată de hrean te vei bucura de calitățile sale curative ci și dacă alegi să strivești câteva frunze de hrean verde și apoi să le aplici ca o compresă pe frunte.

Dacă ai parte de dureri în oricare altă zonă a corpului, atunci strivește o frunză de hrean, pune peste ea un pic de ulei de măsline și leagă pe zona respectivă fixând cu ajutorul unui batic.

Un alt amestec potrivit este cel făcut din frunze strivite de hrean, amestecat ecu miere și făină de grâu până obții o pastă, care la fel se aplică pe locul dureros.

Compresele cu hrean se lasă un maxim de 10-15 minute după care se clătește zona cu apă călduță și se aplică o cremă hidratantă.

Siropul de hrean te scapă de tuse

Dacă te supără tusea apelează la siropul de hrean, 4-5 lingurițe pe zi și va calma durerile de la nivelul gâtului și va elimina tusea.

Poți de asemeena să faci și gargară cu 3 picături de tinctură de hrean diluate într-un pahar de apă, iar dacă problema ta este răceală tot ce ai nevoie ste de un ceai din frunze de hrean, pe care îl poți eventual îndulci cu puțină miere însă numai după ce s-a răcit.

Rade o legătură de hrean, amestec-o cu făină de grâu și apă până obții o pastă și aplic-o la nivelul gâtului cu ajutorul unei feșe și vei uita de problemele cauzate de amigdalită.

Mestecă cât de mult poți o bucată de hrean crud dat eventual prin răzătoare, amestecat dacă vrei și cu morcov ras pentru a atenua astfel iuțeala hreanului.

Un alt truc este acela să diluezi 20 de picături de tinctură de hrean într-un pahar cu apă și să îți clătești gura cu ea de 3 ori pe zi cel puțin 1-2 minute.

Secretul pielii frumoase

Sterge-ți tenul cu ajutorul unui disc demachiant cu oțet de hrean și vei uita de tenul palid, iar dacă seara înainte de culcare, aplici pentru 10-15 minute pe obrazi puțin sirop de hrean și apoi îl vei îndepărta cu un tampon înmuiat în lapte, te vei bucura de un ten tânăr mult mai mult timp.

Tenul descuamat se vindecă de minune dacă îl ștergi cu 5 picături de tinctură de hrean diluate în jumătate de pahar de apă și dacă aplici apoi un unguent de gălbenele.

Ultimile din

Mergi la SUS