Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Guvernul modifică legea privind acordarea unor ajutoare. Iată cum poți să obții 10.000 de lei pe an

in ExtraNews de

Guvernul are in plan modificarea legii privind banii acordati familiilor care au suferit vatamari corporale sau pagube materiale in urma unor dezastre naturale. Limita acestor ajutoare este de 10.000 de lei pe an dar ea poate creste, in cazuri justificate.

Pentru sprijinirea familiilor sau persoanelor singure ale caror locuinte si bunuri detinute in locuinta au fost distruse din cauza calamitatilor naturale, inundatiilor, incendiilor sau altor situatii similare, nivelul recomandat al ajutorului de urgenta este urmatorul:

1.500 lei pentru locuinte si bunuri detinute distruse in proportie de pana la 25%;
3.000 lei pentru locuinte si bunuri detinute distruse in proportie de pana la 50%;
5.000 lei pentru locuinte si bunuri detinute distruse in proportie de pana la 100%.

In cazul decesului unei persoane, sumele se majoreaza cu valoarea ajutorului de deces stabilit in legea pensiilor, daca familia nu se califica sa primeasca acest ajutor, scrie kanald.ro.

In plus, daca un membru al familiei a fost ranit, ajutorul se suplimenteaza cu 1.500 de lei.

Ce se intampla cu tichetele de masa. Beneficii extrasalariale preferate de angajatori si angajati

Tichetele valorice reprezinta un instrument de motivare cu popularitate ridicata in randul angajatilor, angajatorilor si comerciantilor parteneri care le accepta la plata, bonurile de masa si cele cadou fiind cele mai cunoscute si dorite de salariati, potrivit unui studiu al GfK.

„Trei din patru angajati care primesc tichete de masa le considera ca fiind esentiale pentru ei. Companiile care isi motiveaza salariatii prin tichete valorice se declara in proportie de 96% multumite si foarte multumite de sistemul de tichete, pe care il apreciaza pentru ca este usor de implementat si aduce beneficii importante. Patru din cinci angajatori care acorda tichete valorice considera ca tichetele de masa sunt esentiale pentru bunul mers al afacerii”, potrivit studiului realizat de GfK Romania, la solicitarea Asociatiei Profesionale a Emitentilor de Tichete (APET).

Conform sursei citate, la 20 de ani de la introducerea pe piata din Romania, tichetul de masa este considerat de catre angajati drept un beneficiu valoros si o componenta esentiala a pachetului salarial.


Ultimile din

Mergi la SUS