Guvernul dezbate OUG privind amânarea ratelor, cu până la 9 luni. Contractele de leasing vor să fie prevăzute în document

in ExtraNews de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Guvernul s-a reunit, joi, în şedinţă la Palatul Victoria, unul dintre actele normative care urmează a fi dezbătute fiind Ordnanţa de Urgenţă privind posibilitatea amânării ratelor.

Guvernul dezbate, în şedinţa de joi, OUG privind posibilitatea amânării ratelor pentru o perioadă de până la 9 luni. Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, ca şi contractele de leasing să fie prevăzute în actul normativ, ca o facilitate necesară pentru firmele de transport afectate grav de criza generată de coronavirus.

Ludovic Orban l-a întrebat pe ministrul Finanţelor dacă este pregătit cu proiectul de OUG privind ratele la bănci.

„Da, domnule premier, suntem pregătiţi cu ordonanţa pentru credite acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori”, a răspuns Cîţu.

Premierul a menţionat că sunt vizate persoane fizice, persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale.

Perioada pe care se suspendă plata ratelor este de până la nouă luni.

„Insist să fie expres prevăzute şi verificaţi dacă sunt prevăzute contractele de leasing, pentru că ştim foarte clar că unul dintre sectoarele foarte afectate este sectorul transporturilor şi foarte multe companii care temporar întâmpină dificultăţi, dar care îşi vor relua activitatea pe măsură ce se normalizează traficul de marfă (…) au nevoie de această facilitate pentru a puta să opereze în continuare”, a spus Orban.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...