Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Guvernul Dăncilă pregătește introducerea unei noi taxe

in Politic de

Codul Fiscal urmează să fie modificat pentru a introduce o nouă taxă. Este vorba despre un proiect de lege susținut de Ministerul Finanțelor. Acesta a fost adoptat la sfârșitul lunii aprilie de către senatori și urmează să primească și votul decisiv al Camerei Deputaților.

În acest sens, Guvernul Dăncilă a transmis mai multe recomandări de natura legislativă, iar pe lângă acestea, Executivul și-a arătat susținerea față de noua modificare.

Oficialii consideră că astfel, ar putea ”acoperi viziunea de impozitare și taxă locală” din viitorul Cod al finanțelor locale. Mai mult, Guvernul dă de înțeles că este de acord cu acest proiect și așteaptă doar decizia Parlamentului.

Potrivit inițiativei legislative, autoritățile vor putea impune taxe și impozite și pentru turnurile de susținere a turbinelor eoliene, pe lângă cele impuse pentru clădiri.

Citeste si: Traian Băsescu: „Slugărnicia unor şefi din poliţie face din România un stat ridicol!”

Această modificare a fost susținută chiar de Ministerul Finanțelor care consideră că această taxă este utilă, în urma eliminării ”taxei pe stâlp”.

Inițiatorii proiectului au propus completarea legii cu următoarea prevedere: ”În categoria clădirilor se includ și turnurile de susținere a turbinelor eoliene”, scrie profit.ro.

Ultimile din

Mergi la SUS