Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Guvernul anunță noi OBLIGAȚII pentru firme! Ce prevede proiectul care va intra în vigoare CURÂND

in ExtraNews de

În vara acestui an, Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică un proiect care prevede noi obligații pentru firme. Proiectul prevede ca începând din vara anului 2018, toate firmele, fie că vorbim de cele mijlocii și mari, fie de cele mici, vor fi obligate să dețină acest lucru. Tot ce diferă este data la care trebuie să pună în aplicare această prevedere legislativă.

Este vorba despre casele de marcat cu jurnal electronic. Acestea vor devenii obligatorii din vara anului 2018 pentru absolut toate firmele. De la 1 iunie 2018, casele de marcat cu jurnal electronic vor deveni obligatorii pentru firmele mijlocii și mari, iar cele mici vor trebui să se conformeze acestei obligații numai din 1 august 2018.

În ședința de Guvern, ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a anunțat o nouă variantă pentru care firmele ar putea opta în locul casei de marcat cu jurnal electronic.

Acesta a vorbit despre înlocuirea casei de marcat cu un device electronic conectat la o imprimantă fiscală. Acesta poate fi înlocuită de un telefon performant sau o tabletă.

Sursa: bugetul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS