Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Grupare specializată în phishing, prinsă de Poliţie

in ExtraNews de

   Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat șapte percheziţii în Bucureşti și pe raza judeţelor Argeş şi Contanţa, la un grup infracţional specializat în infracțiuni informatice. În urma percheziţiilor, au fost ridicate laptopuri, dispozitive de stocare, telefoane mobile, carduri bancare aparţinând unor instituţii financiare, aproximativ 150.000 de euro.

   Percheziţiile au avut loc la persoane sustectate de a face parte dintr-un grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea de infracțiuni ce ţin de criminalitatea informatică. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – martie 2017, gruparea ar fi desfăşurat activităţi de lansare de atacuri tip phishing impotriva unor instituții bancare din România şi Italia, la care s-au adăugat companii din Statele Unite ale Americii. Fiecare membru al grupării avea atribuții clare în desfășurarea activității infracționale, astfel, unul s-ar fi ocupat de crearea paginilor web falsificate folosite în lansarea atacurilor, altul s-ar fi ocupat cu procurarea serverelor pentru hosting și pentru rutarea traficului Internet în vederea ascunderii adevaratelor adrese IP de conectare, în timp ce o alta parte a grupării ar fi avut atribuții privind valorificarea cardurilor bancare obținute în urma atacurilor phishing, prin achiziționarea de bunuri on-line.

   Patru persoane au fost prezentate pentru cercetări, ele fiind suspecte de săvârşiriea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic şi constituire de grup infracţional organizat. Faţă de una din acestea s-a luat măsura reţinerii, fiind ulterior arestată preventiv. (foto: Poliţia Română)Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS