Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Grindeanu, la Timişoara: Înainte de a-i amenda pe părinţi, tu trebuie să asiguri vaccinuri

in Diverse/ExtraNews/Politic/Sanatate de

   Aflat într-o vizită la Spitalul „Louis Țurcanu” din Timișoara, premierul Sorin Grindeanu a precizat, referitor la posibilitatea ca părinţii să fie obligaţi, prin lege, să îţi vaccineze copiii sau, în caz contrar, să fie amendaţi, trebuia să fie asigurată cantitatea necesară de vaccinuri.

   „Eu am mai spus lucrul ăsta. Înainte de a obliga pe cineva să facă o acţiune de acest tip în cazul nostru, statul trebuie să facă altceva, să se asigure că are necesarul de vaccinuri. Înainte de a obliga părinţii sau de a-i amenda pe părinţi, de exemplu, dacă ar fi obligatoriu a-i amenda că nu şi-au vaccinat copiii, tu trebuie să asiguri vaccinuri. Noi suntem un stat, la momentul ăsta, în care nu prea avem începutul, şi atunci lucrul acesta trebuie rezolvat în primul rând, trebuie aşezat cadrul, să-l facem predictibil, să ştim din timp ce ai de făcut şi, după aceea, de discutat. Dar aici vreau să vă spun o chestiune extrem de importantă, (…), fiecare dintre noi preţuim libertatea, libertatea de a alege, de aceea trăim într-o ţară democrată„, a spus Grindeanu, citat de gov.ro.

La întrebarea dacă e şi-a vaccinat orporii copii, premierul a răspuns afirmativ, precizând că nu l-a obligat nimeni să-i vaccineze, dar că el consideră a făcut foarte bine vaccinându-i. „Libertatea mea este deplină atâta timp cât nu atinge libertatea dvs. Dacă transpunem lucrul ăsta în ceea ce am discutat până acum, libertatea pe care o ai de a nu-ţi vaccina copilul, să spunem, poate să aducă atingere libertății mele, dacă duce la o epidemie care îmbolnăveşte pe toată lumea din clasă, de exemplu. Sunt lucruri pe care ar trebui să le avem în vederea spus Grindeanu.

Referitor la declaraţia preşedintelui PSD Liviu Dragnea, care a sous că ar fi de acord cu obligativitatea vaccinării şeful executivului a reiterat că prima oară trebuie asigurat necesarul de vaccinuri, apoi trebuie avut în vedere „celelalte aspecte, cele care ţin de libertăţi(foto: gov.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS