Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

GREVĂ GENERALĂ! Peste jumatate de milion de salariaţi, a început procedurile pentru declanșare

in ExtraNews/Politic de

Zile grele pentru Guvernul PSD. Au promis enorm iar angajații, după ce și-au făcut calculele, au realizat că ies în pierdere! Nu există nicio o obligație a angajatorilor privați de a mări brutul salariilor după trecerea contribuțiilor.

CNSLR Frăţia, care reprezintă peste jumatate de milion de salariaţi, a început procedurile pentru declanșarea grevei generale. Sindicatul avertizează că trecerea contribuțiilor sociale de la angajatori la angajați, măsură pe care Guvernul PSD insistă, va duce la o diminuare a salariilor în 2018 și chiar la o scădere a numărului de locuri de muncă. Patronii nu pot fi obligaţi să mărească decât salariul minim, avertizează confederația scrie b1.ro

„Biroul Operativ al CNSLR — Frăția, în conformitate cu hotărârea Consiliului Național din data de 30 octombrie 2017, a decis începerea procedurilor în vederea declanșării grevei generale în economia națională pentru următoarele nemulțumiri ale salariaților: scăderea tuturor salariilor, în principal în mediul privat, și pierderea de locuri de muncă generate de modificările Codului fiscal prin care se transferă plata contribuțiilor sociale de la angajator la angajat; imposibilitatea negocierilor sectoriale și intersectoriale ce generează lipsa unei protecții reale ale angajaților, în forma actuală a Legii 62/2011; întârzierea nejustificată a acordării drepturilor salariale pentru angajații unor unități publice de asistență socială și medico-socială de peste 43 luni”, transmite CNSLR Frăţia, printr-un comunicat.

Confederația strânge acum cele 500.000 de semnături necesare, urmând ca apoi să decidă data declanșării grevei generale.

Aceasta ar urma să vizeze sectoarele: energie, petrol și gaze, chimie, petrochimie, comunicații, transporturi, lemn și mobilă, textile și pielărie, agricultură, sănătate, învățământ, administrație publică și asistență socială.

Sindicatele mai atrag atenția că salariații sunt lipsiţi de o protecţie reală deoarece legea dialogului social împiedică negocierea contractelor colective la nivel de sector.

“Confederaţia noastră reprezintă un număr de peste 500.000 de salariaţi din următoarele sectoare de activitate: energie, petrol, gaze, chimie, petrochimie, comunicaţii, transporturi, lemn şi mobilă, textile şi pielărie, agricultură, sănătate, învăţământ, administraţie publică, asistenţă socială.

Greva generală vizează toate aceste sectoare de activitate. După strângerea semnăturilor Consiliul Naţional al C.N.S.L.R.- FRAŢIA va decide data declanşării grevei generale. Ne reafirmăm pe această cale disponibilitatea unui dialog real purtat în interesul salariaţilor pe care îi reprezentăm”, se mai spune în comunicat.

Ultimile din

Mergi la SUS