Știri captivante și curiozități din toată lumea – Descoperă informațiile care contează!

🔗 Conectează-te cu NOI

🌿 Hai pe Facebook! 📘 Alătură-te Grupului ▶️ Urmărește pe YouTube

GREȘELI CARE STRICĂ GUSTUL PREPARATELOR

in InfoPlus de

Chiar si gospodinele cu experienta strica mancarea cand pun prea multe condimente sau cand nu o fierb suficient. Iata cateva greseli frecvente, dar pe care le poti evita usor!

Fiecare mancare pe care o pregatesti trebuie sa fie gustoasa, altfel ai muncit degeaba. De aceea, trebuie sa fii atenta si la ingrediente, si la modul de preparare. Iata ce greseli facem mai des si cum le putem evita.

1 Pui prea multa sare sau condimente iuti

Condimentele trebuie adaugate treptat, de preferat dupa ce carnea sau legumele sunt aproape fierte. Presara cantitati mici si gusta de fiecare data. Daca mancarea ta iese prea sarata sau prea picanta, e greu sa o mai dregi!

2 Pui prea multa apa la orez

Indiferent de soi, orezul se pune la fiert cu o cantitate de apa care sa depaseasca orezul doar cu un deget. In acelasi timp, poti pregati un ibric cu apa sau supa fierbinte sa mai adaugi la orez, daca vezi ca apa a scazut prea mult si boabele sunt inca tari. In general, un orez de calitate fierbe repede, mai ales daca a stat putin la inmuiat in apa calda.

3 Uiti sa cerni faina

Si la sosurile pentru carne, si la aluaturile sau cremele pentru prajituri, faina trebuie cernuta inainte. Nu uita sa cerni faina de fiecare data cand o folosesti, indiferent de reteta. Iar daca totusi se formeaza cocoloase in sos, foloseste mixerul sa-l omogenizezi, dar numai daca nu se taie.

4 Fierbi pastele in exces

Nu degeaba este indicat pe pachetele de paste timpul de fierbere. In functie de densitatea lor si de soiul de faina din care au fost facute, unele paste se fierb 8 minute, altele 10 sau un pic mai mult. Tine cont de acest lucru, altfel pastele tale se vor transforma intr-o pasta apoasa, cu un gust neplacut. Sunt mult mai gustoase al dente.

5 Uiti sa ungi tava cu grasime

Fie ca folosesti o tava din metal sau una din silicon, este bine sa o ungi inainte cu putin ulei sau cu unt topit, in functie de reteta. Chiar si tavile de buna calitate, in care nu se lipeste aluatul, e bine sa fie unse, nu neaparat pentru tava, ci pentru ca blatul de prajitura va fi mai gustos si bine copt.

6 Adaugi in ordinea gresita ingredientele

Nu intamplator, ingredientele pusa intr-o anumita ordine in reteta. Respecta etapele de preparare si ordinea ingredientelor, deoarece astfel ele se vor omogeniza mai bine si isi vor combina aromele si textura astfel cat sa poti obtine un preparat delicios.

Trimite prietenilor

Ultimile din

Mergi la SUS