Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Greșeala pe care o fac toți credincioșii în Postul Crăciunului

in ExtraNews de

Postul Crăciunul este ținut cu strictețe de credincioșii din întreaga lume. Se spune că prin intermediul acestui post Dumnezeu ne dă putința curățării trupești și sufletești.
Postul Nașterii Mântuitorului ține 40 de zile, începând cu 15 noiembrie și până pe 25 decembrie.

În timpul postului, credincioșii se axează doar pe mâncare. În acest post se obișnuiește ca toți credincioșii să postească de carne, brânză și oua, în timp ce lunea, miercurea și vinerea se consumă mâncare fără ulei și fara vin.

În zilele de marți și joi se face dezlegare la untdelemn și vin. Mai mult, sâmbetele și duminicile, până pe 20 decembrie inclusiv se dezleagă de untdelemn, pește și vin.

Însă, unii credincioși uită că postul nu înseamnă doar mâncare. În post, așa cum spuneam mai sus, Dumnezeu ne dă ocazia să ne curățăm trupește și sufletește. Dacă unii fac greșeli în ceea ce privește trupul, alții, cei mai mulți, păcătuiesc cu vorba sau cu gândul.

Dumnezeu ne învață să fim buni în fiecare zi, dar dacă greșim, măcar în post să ne revenim. Așadar, degea ne abținem la mâncare dacă ne urâm aproapele.

Greșeala pe care fac credincioșii în Postul Crăciunului
Unul dintre cei mai apreciați preoți creștin ortodocși din Mitropolia Ardealului, Constantin Necula, spune că a posti înseamnă a iubi, iar cei ce nu pot posti de mâncare, să refuze “să își mănânce aproapele”.

“Daca m-ar intreba cineva ce inseamna a posti as spune ca nu exista cuvinte pentru a explica iubirea. A posti inseamna a iubi. A iubi pe Dumnezeu si pe tine, omul, trup si suflet. A iubi pe om, aproapele si departele tau.

A nadajdui ca iubirea aceasta nu te confuzeaza, nu te asaza indoielnic in colturile confuze si sincretiste ale lumii. A posti inseamna sa stai mereu de partea lui Dumnezeu, care sta de partea omului”, a declarat marti preotul Constantin Necula.

Ultimile din

Mergi la SUS