Ghid pentru ALEGEREA CORECTA a Anvelopelor de Vara

in Diverse de

Ghid pentru ALEGEREA CORECTA a Anvelopelor de Vara


Trebuie sa stii ca exista o intreaga lista de parametri de care sa tii cont pentru a gasi mai usor modelul de anvelope care se potrivesc cel mai bine masinii si utilizarii sale. Aceste sfaturi te  vor ajuta sa faci cele mai bune alegeri atunci cand doresti sa iti achizitionezi anvelope de vara si jante.

Ce ar trebui sa avem in vedere cand facem alegerea

Daca nu vrei sa te confrunti cu o adevarata bataie de cap poti sa alegi din oferta de anvelope vara  a celor de la vadrexim.ro pentru a fi sigur ca faci cea mai buna alegere si ca nu vei avea indoieli ulterioare.

Anvelopele de vara sunt cele mai performante pe un sol uscat sau umed sau atunci cand temperaturile sunt mai ridicate. Este tipul de anvelopa cel mai folosit, deoarece se gasesc foarte multe modele de anvelope de vara, marci premium sau de buget. De asemenea sunt cele care se pot folosi cel mai mult, deoarece ele sunt gandite pentru a optimiza tinuta pe drumuri pe timpul verii. Pentru temperaturile mai ridicate, aderenta si distanta de franare sunt imbunatatite. Ca o regula generala, anvelopele de vara ar trebui sa fie schimbate dupa circa 30 000 de km de utilizare, asta daca esti o persoana mai prudenta si nu vrei sa te supui riscurilor.

Sursa foto: Vadrexim

Iata deci care sunt lucrurile de care sa tii cont:

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa determini dimensiunea anvelopelor de vara de care ai nevoie. Anvelopele pot avea dimensiuni  diferite deci trebuie sa fii foarte atent si sa alegi dimensiunea de care ai nevoie.

Trebuie sa respecti dimensiunea anvelopelor cu exactitate, dar si indicele de incarcare sau indicele de viteza. Nu alege un cauciuc cu un indice de viteza inferior fata de cel indicat, insa alege fara niciun fel de indoiala un indice superior. Toate informatiile mai sus mentionate se pot identifica cu usurinta pe flancul lateral al anvelopei.

Este foarte important ca, in momentul in care alegi cauciucurile de vara sa tii cont si de calitatea lor, pentru o siguranta sporita. Trebuie sa fie perfect adaptate stilului tau de condus, modelului de masina, dar este la fel de important sa tii cont de un bun raport calitate-pret.

Stabileste-ti de la bun inceput limitele financiare deoarece calitatea si preturile anvelopelor merg mana in mana, dar incearca sa profiti si de cele mai bune oferte la anvelope si la jante de pe piata.

Numarul anual de kilometri parcursi este un alt criteriu foarte important de care trebuiesa tii cont. Daca parcurgi multi kilometri anual, va trebui sa alegi anvelope rezistente si care se comporta bine chiar daca sunt utilizate in mod frecvent.

Un alt aspect important – trebuie sa tii cont de recomandarile facute de catre Producator. Masina ta a fost optimizata pentru un anumit tip de anvelope de vara deci este important sa tii cont de acest lucru. Afla de aici mai multe informatii.

Pentru ca anvelopele fie ele de vara sau de iarna sunt singurul contact al tau cu carosabilul, este extrem de important sa faci alegerea corecta atunci cand le achizitionezi.

Sursa foto: Vadrexim