Gest rar de omenie! Doi tineri români: au donat darul de nuntă pentru ca o familie cu patru copii să aibă o casă

in Diverse de

Doi tineri din Popeşti Leordeni s-au transformat în Moş Crăciun pentru o familie necăjită cu patru copii, căreia i-au donat darul de nuntă ca să-şi construiască o casă. Copiii locuiau în anexa unui grajd, lângă vitele pe care le îngrijeau părinţii lor.

Familia cu cei patru copii locuieşte în localitatea Sâmbăta de Sus. Raul, fiul cel mare, obişnuia să mai doarmă într-un foişor al mănăstirii din localitate. Aşa a ajuns să o cunoască pe Nicoleta Bogoş, reprezentanta Asociaţiei „Licuricii Fericiţi” din municipiul Câmpulung Moldovenesc al judeţulului Suceava.

Asociaţia are o activitate impresionantă.

Voluntarii, nu numai că strâng bani pentru familiile nevoiaşe, în ultimii doi au au renovat mai multe saloane ale spitalului din oraşul de la poalele Rarăului. În ziua în care s-a întâlnit cu Nicoleta, care este psiholog şi învăţătoare, Raul era înfometat. Nu mâncase de mai multe zile. Cei doi au intrat în vorbă şi astfel băiatul şi-a spus povestea tristă. I-a spus că are opt ani şi că mezinul familiei sale are doar câteva luni. Raul a spus că el şi familia sa locuiesc în anexa unui grajd.

Dumnezeu ne iubește!Ne-a dat vreme bună, oameni frumoși alături și ne-a adunat, laolaltă, la Raul!1 zi din cele 9 până la Crăciun#ocăsuțăpentruRaul#licărirideLicurici

Publicată de Licuricii Fericiți pe Luni, 16 decembrie 2019

„Sunt doi adulţi şi patru copii. Stau într-un bordei, într-o anexă a unui grajd care este pe proprietatea celor care deţin vitele de care au grijă. Sunt genul de familie care e pusă la zid, alungaţi. L-am găsit pe Raul în foişorul Mănăstirii Sâmbăta de Sus. Nu mâncase de câteva zile”, a povestit, corespondentului MEDIAFAX, Nicoleta Bogoş.

Ea s-a mobilizat şi a început să strângă fonduri pentru a le face un cadou unic celor păatru fraţi: o casă.  Totul a început cu o postare pe Facebook. Nicoleta le-a povestit prietenilor săi că a fost impresionată de toată această poveste. Aşa a fost contactată de cei doi miri care i-au spus că ar vrea să doneze Asociaţiei darul de nuntă pentru construcţia casei.