Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

George Ploscaru, este românul care a comis JAFUL SECOLULUI, în Franţa. Cine l-a denunţat

in ExtraNews de

George Ploscaru, un bărbat din Prahova, a fost reținut pentru că ar fi comis un jaf de 5,5 milioane de euro, chiar înainte de Anul Nou. Împreună cu alți doi complici, el este acuzat că ar fi furat bijuterii de lux dintr-un showroom din Paris. Cea care l-a dat de gol a fost chiar iubita lui care le-a scris polițiștilor din România.

Potrivit procurorilor DIICOT, la sfârșitul anului trecut, pe 30 decembrie, George Ploscaru ar fi pătruns, după o prelalabilă programare, în showroom-ul privat al unei mărci elvețiene de bijuterii situat în Paris, recomandându-se drept gemolog. Românul și-a luat identitate israeliană și s-a prezentat cu numele ”Mizrahi” și, părând interesat de examinarea a două diamante în stare brută și două inele placate cu diamante, în vederea cumpărării lor, le-ar fi înlocuit cu imitații false.

Metoda folosită este una profesionistă, au susținut anchetatorii francezi, care au spus despre român că a câștigat încrederea vânzătorilor printr-o apariție extravagantă: îmbrăcat într-un costum de la o casă de modă celebră, purtând un ceas Rolex extrem de scump la mână. Complicii prahoveanului au fost doi cetățeni de origine sârbă, cei care l-ar fi angajat pe român să dea marea lovitură, după un plan foarte bine pus la punct, spun procurorii. Aceștia i-au promis că va rămâne la final cu jumătate din cele patru bijuterii furate, respectiv un diamant și un inel bătut cu diamante. Diamantul a reușit să-l vândă ulterior pentru 700.000 de euro.

Sursa: realitatea.net

Ultimile din

Mergi la SUS