Gata cu pensionarii angajati la stat. Guvernul anunta ca va interzice cumulul pensiei cu salariul

in ExtraNews de

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a anuntat sambata, la Digi 24, ca este in curs de elaborare un proiect de lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul de angajat la stat.

Ea a anuntat ca se lucreaza la un proiect de lege referitor la pensionarii care sunt angajati in institutii de stat, proiect care va fi finalizat pe masura ce vor fi stranse toate informatiile legate de cei care ar putea fi vizati.

„Trebuie sa existe existe o justa masura pentru cei care, desi au varsta de a putea lucra, beneficiaza de pensie, dupa care se angajeaza in sistemul public. Are legatura cu justetea unei masuri fata de o situatie data in care o persoana, desi in plina forma de munca, dupa ce primeste pensia se angajeaza tot intr-o institutie publica, de unde vine concluzia ca ea poate munci in continuare”, a declarat ministrul, citata de news.ro.

Violeta Alexandru a mentionat ca in foarte scurt timp va prezenta in guvern o „propunere coerenta”, pentru a decide asupra formei finale si a modului de prmovare a legii.

Guvernul Boc a adoptat in decembrie 2008 un act normativ similar, OUG 230, pentru care Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constitutionala.

CCR a admis, in ianuarie 2009, cu majoritate de voturi, exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului, argumentand ca OUG afecteaza drepturile fundamentale prevazute de Constitutie, privind dreptul la munca si dreptul la pensie.