Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Gabriela Firea s-a ales și fără Târg la Piața Victoriei și cu plângere penală de la Asociaţia „România fără ei“

in Politic de

Asociaţia „România fără ei” a depus o plângere penală împotriva primarului Capitalei, Gabriela Firea, pentru organizarea ilegală a târgului de Crăciun în Piaţa Victoriei.

Membrii asociaţiei o acuză pe Firea de abuz în serviciu, spunând că a luat decizia de a amenaja un târg în faţa Guvernului, deşi municipalitatea fusese înştiinţată în prealabil că în Piaţa Victoriei vor avea loc proteste, iar aceasta nu a comunicat nici în termen legal, nici ulterior interzicerea manifestaţiilor.

„Plângere penală împotriva Primarului General al Municipiului Bucureşti, dna. Gabriela Firea, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 297 Noul Cod Penal prin îngrădirea dreptului fundamental de liberă exprimare a opiniilor şi libertatea întrunirilor. (…) Plângerea este formulată cu referire la situaţia creată în Piaţa Victoriei din Bucureşti în ziua de 2 decembrie 2017 dimineaţa când lucrători ai unor firme şi reprezentanţi ai structurilor din subordinea Primăriei Generale au descins însoţite de forţe de ordine pentru a instala un aşa-zis “târg de Crăciun”, deşi pe locul respectiv erau declarate prealabil, conform legii, adunări publice pentru mai multe zile”, se arată în documentul publicat pe site-ul asociaţiei.

Membrii asociaţiei explică faptul că municipalitatea a fost înştiinţată cu privire la o serie de proteste ce vor avea loc în perioada 27 noiembrie – 3 decembrie, notificare ce a fost înregistrată la primărie cu numărul 1579788/24.11.2017. Ei spun că reprezentanţii primăriei nu au comunicat nici în termen legal, nici ulterior interzicerea acestor manifestaţii, iar primarul Capitalei doar încearcă să împiedice protestele. „Întreaga desfăşurare de forţe este făcută în baza unui protocol încheiat cu încălcarea prevederilor legii 60/1991 cu scopul de a interzice proteste paşnice. (…)

Primarul general aparţinând Partidului Social Democrat a răspuns astfel ordinelor preşedintelui partidului pentru a reduce la tăcere cetăţenii revoltaţi de iminenta decizie a parlamentarilor PSD şi ALDE de a subordona justiţia intereselor ilegitime de partid”, mai spune asociaţia, precizând că la aceste acţiuni de a împiedica protestele au participat şi membrii Comisiei de avizare a adunărilor publice din cadrul primăriei şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, explică membrii asociaţiei, în Piaţa Victoriei nu există niciun fel de acces pietonal şi niciodată nu au fost organizate acolo târguri de Crăciun, totul reprezentând doar un abuz din partea primarului de interzice oamenilor dreptul la liberă exprimare şi la proteste faţă de anumite măsuri ale actualei guvernări.

„Solicităm anchetarea cu maximă celeritate a acestor fapte de natură a suprima drepturi fundamentale: libera întrunire şi libertatea de exprimare a opiniilor”, conchide asociaţia.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS