Gabriel Leş, ministrul Apărării, îşi verifică telefonul, în timp ce militarii întorşi din Afganistan îi DAU ONORUL

in ExtraNews de

Gabriel Leş, ministrul Apărării, a fost fotografiat în acest weekend la Bistriţa, în timp ce butonează telefonul, deşi prin faţa sa trec militarii din Afganistan, care îi dau onorul.Leş a participat sâmbătă, la Bistriţa, la ceremonia de întoarcere a militarilor Batalionului 812 Infanterie, Şoimii Carpaţilor, din Afganistan.

În timp ce soldaţii îi dădeau onorul, Leş a butonat telefonul, scrie Digi24.ro.

Bună dimineața, Bistrița…! Iată care sunt cele mai importante știri ale zilei de ieri: Găsiți diferențele între un…

Publicată de Bistriteanul.ro pe Duminică, 3 martie 2019

Leş este la al doilea mandat de ministru al Apărării şi nu a efectuat stagiul militar.

400 de militari s-au aflat în misiune în Afganistan în perioada august 2018 – februarie 2019 şi au executat, în cooperare cu forţele de coaliţie internaţionale şi Forţele Naţionale Afgane de Securitate şi Apărare, misiuni specifice de menţinere a păcii, de reconstrucţie post-conflict, asistenţă umanitară şi au menţinut dialogul cu autorităţile şi liderii locali, transmite sursa citată.

La începutul lunii ianuarie, Leş a recunoscut că nu a făcut armata, dar „se pricepe la TIR”, într-o discuţie aprinsă pe Facebook.

Un comentator îl întreabă pe Gabriel Leş dacă este adevărat că nu a făcut armataşi dacă a ţinut vreodată O ARMĂ în mână.

Ministrul spune că nu a efectuat stagiul militar, deoarece era student şi până la terminarea studiilor se trecuse deja la armata de profesionişti. „Cât despre abilităţile de a mânui o armă, cred că rezultatele obţinute la concursurile de tir pot sta mărturie”, a scris Leş pe Facebook.

Gabi Olar: „E adevărat că n-aţi satisfăcut stagiul militar? Cam ce lucru credeţi că vă îndreptăţeşte să fiţi Ministrul Apărării (lăsaţi la o parte bazaconia cu acele cursuri ale CNA)? Aţi ţinut vreodată în mână o armă?”

Gabriel Leş: „Dle Gabi Olar, nu am efectuat stagiul militar dintr-un motiv foarte simplu: eram student. Iar până la terminarea studiilor, România trecuse la armată de profesionişti. Cât despre abilităţile de a mânui o armă, cred că rezultatele obţinute la concursurile de tir pot sta mărturie”.

În aprilie 2018, opt militari români din Batalionul 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” din Câmpulung Muscel au fost răniţi, în urma unui atentat cu maşină capcană în districtul Daman din Afganistan.

„Opt militari din Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni, 30 aprilie, în Afganistan, în jurul orei 9,00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ţinta unui autovehicul capcană (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device). Militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului, după care au fost evacuaţi la spitalul militar din Kandahar, unde se află în stare stabilă”, a anunţat MApN.