Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Furtuni violente la Bistriţa-Năsăud! Mai multe familii au fost evacuate zeci de case făcute praf şi copaci smulşi de vijelii

in Diverse de

Mai multe familii din două localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost evacuate din case după ce aproape cincizeci de acoperişuri au fost afectate de furtună, unele dintre ele fiind chiar distruse. Vijeliile au doborât zeci de copaci şi au lăsat patru localităţi din judeţ fără curent electric.

Potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), vijeliile au generat probleme în două localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud – Domneşti şi Lechinţa. În localitatea Domneşi din comuna Marişelu, treizeci de acoperişuri ale unor case au fost afectatate parţial de vântul puternic. De asemenea, în comuna Lechinţa cincizeci de copaci au fost doborâţi din cauza vântului, iar 19 acoperişuri de locuinţe au fost afectatate parţial.

„În cele două localităţi nu au fost înregistrate victime. La nivel local, s-a luat măsura evacuării temporare a unei familii şi cazarea acesteia la sediul primăriei. Alte familii ale căror locuinte au fost afectate au înnoptat la rude”, anunţă reprezentanţii IGSU.

Potrivit acestora, au fost semnalate probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică în localităţile Monariu, Simionesti, Orheiu Bistriţei şi Domneşti, echipele specializate fiind la faţa locului pentru remedierea situaţiei.

Judeţul Bistriţa-Năsăud s-a aflat, luni, sub cod portocaliu de furtună cu precipitaţii abundente, intensificări ale vântului şi grindină.

Sursa: News.ro

Ultimile din

Mergi la SUS