Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Furtună cu gheață cât mingea de tenis. Fenomenele care au lovit mai multe zone din țară noaptea trecută

in ExtraNews de

Fenomele meteo extreme anunțate de meteorologi au lovit deja zone din țară.

Locuitorii din Prahova s-au confruntat marți noapte cu fenomene extreme. A plouat cu gheață de mari dimensiuni în Breaza și Comarnic.

Furtună cu gheață cât mingea de tenis. Fenomenele care au lovit mai multe zone din țară noaptea trecută –https://goo.gl/3sGnHk

Posted by StirileProTV on 19 Septembrie 2017

Imagini cu grindina care avea și mărimea unei mingi de tenis. A spart chiar parbrizul la un autoturism.

”In Breaza în 5 minute a ploua cu pietre cât pumnul de mari”, ne-a scris o localnică. Și în Buzău a plouat cu gheață

Noi furtuni sunt așteptate astăzi şi mâine în România, spun meteorologii. După evenimentele îngrozitoare de la sfârșitul săptămânii, când opt oameni au murit nevinovați, noul front atmosferic va aduce un pericol în plus: grindina.

Municipiul Buzău a fost lovit, în noaptea de marţi spre miercuri, de un fenomen meteo extrem de rar. O ploaie cu grindină de mărimea unui ou de porumbel a căzut timp de 3-4 minute reuşind cu zgomotul produs să trezească din somn mii de buzoieni din municipiul reşedinţă de judeţ, relatează news.ro.

Totul a început în jurul orei 2.20 când un vuiet puternic produs de cădere masivă de gheaţă a trezit mare parte din buzoieni. Cei mai mulţi s-au speriat de pagubele pe care gheaţa le-ar putea produce maşinilor din parcări şi culturilor încă nerecoltate.

„Am avut avertizări meteorologice pentru grindină. Azi noapte am avut această situaţie, din fericire nu a ţinut foarte mult şi la dispeceratul instituţiilor abilitate nu au fost raportate probleme. Este un fenomen care se întâmplă în ultima vreme datorită schimbărilor climatice. Acum s-a manifestat în special mai mult pe zona municipiului Buzău, însă, cel puţin până acum nu au fost raportate pagube”, a declarat prefectul judeţului Buzău Carmen Ichim.

Staţiile antigrindină din judeţul Buzău, aflate în zonele viticole de la Pietroasele şi Vipereşti, au intrat în acţiune şi au tras nu mai puţin de cinci rachete în urma avertizărilor primite. Acest lucru a făcut ca în zonele respective fenomenul să nu se manifeste, salvând culturile.

Furtună cu gheață cât mingea de tenis. Fenomenele care au lovit mai multe zone din țară noaptea trecută –https://goo.gl/3sGnHk

Posted by StirileProTV on 19 Septembrie 2017

Sursa: Stirileprotv.ro

Ultimile din

Mergi la SUS