Fotografie extrem de rară. Stol de păsări formează un organism unic cu aparența unei păsări gigantice.

in Diverse de

Uneori în natură se întâmplă lucruri care ne par mult prea frumoase pentru a fi adevărate. Coincidențe perfecte care ilustrează în mod viu minunata lume care ne înconjoară și pe care de cele mai multe ori o ignorăm sau dorim să o schimbăm doar pentru confortul nostru. Astfel de imagini uimitoare ce ar părea făcute în photoshop, însă nu este cazul, au fost surprinse în Costa Brava, nord-estul Spaniei, când un stol de păsări a început să se adune într-un „nor” care își schimbă forma, cunoscut sub numele de murmuration.

Acest fenomen este un adevărat spectacol, cu mii de păsări care se mișcă și se răsucesc în ceea ce pare a fi un organism coordonat, unic. De cele mai multe ori păsările se organizează în acest mod pentru a speria un prădător și, ținând cont de loc, cel mai probabil acesta era unul sau mai mulți șoimi. Fotograful Daniel Biber din Hilzingen, Germania, a fost la momentul potrivit în locul potrivit pentru a surprinde aceste uimitoare cadre.

„Am fost atât de concentrat să fac fotografiile încât pe moment nu mi-am dat seama ce reprezenta acea formațiune creată de păsări. Ulterior, după ce am ajuns acasă și le-am portat de pe obiectiv am realizat că am surprins ceva extrem de rar”, a declarat acesta pentru Daily Mail. După cum se poate vedea mai jos, în unele fotografii norul format de păsări ia forma… unei păsări gigantice! Sursa: Cunoastelumea.ro