Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Fostul premier Victor Ponta il ataca pe Iohannis. Ce mesaj i-a transmis pe Facebook

in Politic de

Fostul premier Victor Ponta l-a atacat pe presedintele Klaus Iohannis, pentru solicitarea sa de organizare a unui referendum national pe tema coruptiei si justitiei din Romania.

Intr-un mesaj postat pe Facebook, liderul PSD aduce aminte de referendumul din 2012, organizat de presedintele Traian Basescu.

Ponta afirma ca solicitarea lui Iohannis este “un intrument de lupta politica nedemocratic si toxic”.

Am postat mai jos un link despre o situatie din istorie care seamana foarte mult cu ce se intampla azi in Romania. O buna sursa de inspiratie pt Dl Klaus Iohannis- in 1934 in Italia Alegerile Generale pt Parlament s-au facut prin Referendum!

Ca sa fie foarte clar – Referendumul solicitat de Dl Iohannis este ( din punctul meu de vedere) un instrument de lupta politica total nedemocratic si toxic in contextul actual al Romaniei!

Eu nu pot sa uit ca am votat la Referendumul din 2012 si votul meu a fost batjocorit de Sistemul lui Basescu ( acum devenit Sistemul lui Iohannis) si de tot felul de “deontologi” si “iubitori de Stat de Drept” din tara si din strainatate/ sigur ca acum exact aceleasi persoane si “structuri” vor face campanie pt Referendumul lui Iohannis- nu pot sa ii opresc dar macar nu voi fi complicele lor prin votul meu!” – afirma Victor Ponta.

Presedintele Klaus Iohannis a declansat in 24 ianuarie procedura pentru organizarea referendumului privind justitia si a transmis Parlamentului o scrisoare pe aceasta tema.

Potrivit Legii referendumului, Parlamentul are la dispozitie 20 de zile sa dea un aviz consultativ pentru referendumul convocat de catre presedinte.

In cazul in care termenul de 20 de zile este depasit, procedura de consultare se considera a fi indeplinita.

Sursa: stirileprotv.ro


Mergi la SUS