Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Fostul consilier financiar al lui Nicolae Ceaușescu face dezvăluiri incendiare: „Președintele țării nu avea salariul cel mai mare din România!” Vezi cine era campionul câștigurilor în comunism!

in Curiozitati de

In prezent scriitor, Petre Gigea (87 de ani) a fost un reputat economist si diplomat inainte de 1989, indeplinind urmatoarele functii in regimul comunist: primar al Craiovei, prim-vicepreşedinte al Consiliului Popular Dolj, consilier al preşedintelui Nicolae Ceauşescu, guvernator al României la FMI şi Banca Mondiala, ministru de finanţe, ambasador al României la Paris si ambasador la UNESCO!

Intr-un interviu acordat ziarului „Gazeta de Sud”, Gigea – ministru de finante intre 1981 si 1986 – a vorbit si despre faptul ca dictatorul nu a avut niciodata cel mai mare salariu din Romania, asa cum se credea.

„15.000 de lei era salariul lunar al preşedintelui României prin 1984. Primul-ministru avea cu o mie de lei mai puţin decât el, viceprim-ministrul cu două mii de lei mai puţin, iar noi, miniştrii, aveam mai puţin. O precizare: 9.000 de lei era salariul meu propriu-zis de ministru, plus 2.000 de lei – indemnizaţia de conducere, dar care nu intra la calculul pensiei deoarece Ceauşescu nu accepta ideea unor pensii mari. La ora aceea, cursul neoficial al dolarului american era de aproape 30 de lei. Dacă am face un calcul aproximativ, am putea zice că salariul lui Nicolae Ceauşescu a fost de aproape 500 de dolari SUA pe lună”a rememorat Gigea.

Vezi continuarea materialului pe stirilekanald.ro

Ultimile din

Mergi la SUS