Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Fondatorul SMURD, Raed Arafat, ar putea fi schimbat din funcție de Guvernul Grindeanu

in ExtraNews de

Raed Arafat, fondatorul SMURD și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, ar putea să fie schimbat din funcție de Guvernul Grindeanu. O decizie în acest sens nu a fost luată în discuție în mod oficial, însă există voci în sistem care doresc să promoveze mai multe modificări, printre care și înlăturarea lui Arafat.

Potrivit unor surse politice, pe lângă schimbarea lui Arafat din funcția de șef al DSU, se mai dorește și mutarea SMURD de la Ministerul Afacerilor Interne (IGSU) la Ministerul Sănătății, în subordinea Ambulanței, cu un alt șef.

Modificările care vizează sistemul de urgență ar putea include și instalarea soțului șefei Ambulanței București, Alice Grasu, într-o funcție de secretar de stat în Ministerul Sănătății. De asemenea, potrivit surselor politice menționate, se ia în calcul o posibilă anulare a licitației pentru achiziția de ambulanțe, demarată anul trecut de Guvernul Cioloș.

Secretarul de stat Raed Arafat, medic român de origine palestiniană, a pus bazele Serviciulului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, în 1990. În Guvern din 2007, Arafat a avut un rol determinant în declanșarea protestelor antiguvernamentale din 2012, după ce a criticat reformele din sistemul de Sănătate, și-a dat demisia și, după o săptămână, a fost repus în funcție. A fost ministru al Sănătății, timp de două luni, în Guvernul Ponta 1. În ianuarie 2014, a fost numit șef al Departamentului pentru Situații de Urgență. L-a susținut pe Victor Ponta în campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

Sursa: stiripesurse.ro

Ultimile din

Mergi la SUS