Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

FOLIA ALIMENTARĂ, AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE

in Diverse de

Foliile din plastic transparent sau din aluminiu au numeroase utilizari. Folosite in special la bucatarie, mai au si alte avantaje la care nu te-ai gandit. Dar si dezavantaje!

Nelipstita din bucataria gospodinelor, folia alimentara este excelenta pentru pastrarea alimentelor. Dar care este mai buna: folia din aluminiu sau folia din plastic transparent? Depinde de tipul de preparate pe care le ai in frigider. De asemenea, daca sunt expuse temperaturilor ridicate de la cuptor nu sunt sigure pentru sanatatea ta. Asadar, daca vrei sa incalzesti preparate la cuptorul cu microunde, nu folosi niciuna dintre ele, deoarece folia din plastic se topeste cu repeziciune, iar cea din aluminiu ia foc, in acest caz.

FOLIA DIN PLASTIC TRANSPARENT, BUNA PENTRU ALIMENTELE ACIDE

Orice mâncare se păstrează mai bine la frigider, dacă este ținută în recipiente acoperite cu folie alimentară. Sandviciurile, feliile de pizza, friptura sau chiar salatele rămân mai mult timp proaspete, aromate și moi.

În plus, folia din plastic transparent este indicată și pentru fructele sau legumele acide, la care nu este bine să folosești aluminiu. Dacă tai un măr sau decojești o banană, le poți păstra la rece în folie fără să se strice sau să se înnegrească.

Aceeași folie te ajută să dai aromă mai bună cărnurilor pentru grătar. După ce le presari cu sare și mirodenii, învelește feliile de carne strâns în folie alimentară și lasă-le câteva ore la frigider. Nu folosi niciodată aluminiu, deoarece nu este indicat să ia contact direct cu sucul acid din carne.

FOLIA DIN ALUMINIU, BUNA PENTRU ALIMENTELE CU MIROS PERSISTENT

Dacă pui la păstrare, în frigider, fripturi, sosuri sau mâncăruri gătite cu usturoi și ceapă, brânză maturată sau pește, cel mai bine este să le acoperi cu folie de aluminiu. Aceasta creează o barieră mai bună împotriva mirosurilor decât folia din plastic.

Ține minte să nu folosești niciodată aluminiu pentru fructele și legumele acide precum roșiile, citricele sau fructele de pădure. Aciditatea lor interacționează cu moleculele de aluminiu și poate dăuna sănătății.

Pe de altă parte, aluminiul este excelent pentru congelarea cărnurilor, aflate în ambalajul lor original, pentru că el grăbește procesul de înghețare și nu permite dezvoltarea bacteriilor.

Gătitul în folie de aluminiu depăşeşte limita de aluminiu care poate migra în mâncare. În acest proces, aluminiul poate pătrunde în mâncare la un nivel mai mare în alimentele acide, precum sucul de lămâie sau roşii. Cercetătorii au sugerat că folia de aluminiu nu ar trebui utilizată în timpul gătitului. În cazul gătitului la cuptor, sunt recomandate vasele din sticlă sau porţelan.

CUM SA MAI FOLOSESTI IN CASA FOLIILE SUBTIRI

Folia din plastic te ajută să protejezi cărțile sau obiectele fragile când te muți;

Folia de aluminiu, mototolită și pusă într-un vas cu vin, adună drojdia care se depune și combate mirosul specific de dop;

Folia de aluminiu, făcută ghem, este bună la curățat resturile arse de pe oale și tigăi, dar și arsura de pe talpa fierului de călcat;

folia de aluminiu te ajută să ascuți foarfecile; este suficient să împăturești folia în mai multe straturi și să o tai de câteva ori, pentru a obține un foarfece mai bine ascuțit.


Ultimile din

Mergi la SUS