Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Focuri de armă la frontiera cu Ucraina! Din cauza contrabandiştilor de ţigări

in Diverse/ExtraNews de

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat doi tineri din județul Botoșani care transportau cu o căruţă, peste 4.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România. Pentru reţinerea acestora, a fost nevoie să se folosească armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment. Contrabandiştii au fost, în cele din urmă, reţinuţi.

   În data de 24 mai 2017, poliţişti de frontieră din cadrul Botoşani împreună cu poliţişti de frontieră din Dorohoi, acţionând în baza unor informaţii, au organizat o acţiune de combatere a contrabandei cu ţigări în zona respectivă. Astfel, în jurul orei 8.30, aceştia au observat, deplasându-se către localitatea de frontieră Ibăneşti-Botoşani, o căruţă în care se aflau două persoane și mai multe colete cu ţigări.

   După ce au fost somaţi verbal de către polițiști, persoanele care se aflau în atelaj au încercat să fugă, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând patru focuri de avertisment în plan vertical.

   Cele două persoane au fost reţinute și identificate ca fiind cetăţenii români M.C. în vârstă de 24 ani şi R.M. în vârstă de 18 ani, domiciliaţi în judeţul Botoşani. Tinerii au declarat că au descoperit coletele cu ţigări în pădure şi intenţionau să le ducă acasă. În colete se aflau 4.504 pachete cu ţigări, cu timbru de acciză de Ucraina, în valoare totală de 40.941 lei.

   În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale. (foto: Poliţia de Frontieră)

Ultimile din

Mergi la SUS