Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Foarte util când ai pe cineva răcit în casă! Cum elimini microbii din aer cu ceapă

in Sanatate de

În mod tradiţional, ceapa se foloseşte din cele mai vechi timpuri ca antidot împotriva răcelii.

Se spune despre ea că poate distruge virusurile, dar şi că luptă eficient împotriva bacteriilor. În orice caz, unele dintre proprietăţile ei sunt dovedite, iar faptul că are un conţinut bogat în antioxidanţi este cunoscut de toată lumea.

Dacă nu ai mai încercat până acum să te tratezi cu ceapă, ai putea încerca măcar o dată – nu-ţi fă griji, nu trebuie să bei neplăcutul ceai de ceapă! Metoda de tratament pe bază de ceapă constă în mărunţirea câtorva cepe de mărime medie (2-3 cepe) şi călirea lor într-o tigaie antiaderentă, fără ulei, pentru unul, două minute.

Apoi, trebuie să aştepţi ca ceapa să se răcească puţin şi o poţi pune într-o bucată de pânză curată. Ceapa trebuie să fie caldă, dar nu fierbinte. Odată transferată în pânză, poţi folosi acea compresă cu ceapă pe gât, pe frunte, în zona sinusurilor sau pe piept. Se spune despre ea că absoarbe răceala.

De asemenea, chiar dacă mirosul nu e unul extraordinar, toacă o ceapă în bucăţi mari şi aşeaz-o într-un bol, în camera în care dormi. Astfel, ea va absorbi toţi microbii din aer. Încearcă, şi te vei convinge!

Sursa: unica.ro

Ultimile din

Mergi la SUS