Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

FMI își prezintă bilanțul vizitei în România: „Cadrul fiscal-bugetar al României este riscant”

in Politic de

Delegația FMI, aflată într-o vizită la București de mai multe zile, își prezintă, vineri bilanțul, într-o conferință la BNR, la ora 14.00. FMI a atras atenția asupra riscurilor pe care le conține actualul C al Guvernului Grindeanu. Într-o întâlnire la Cotroceni cu președintele Iohannis, Reza Baqir, şeful misiunii FMI a criticat și tendința Executivului de stimulare a consumului în detrimentul investițiilor publice, și a insistat pe importanța susţinerii luptei împotriva corupției.

Vineri, la ora 14.00, delegația FMI își prezintă bilanțul vizitei în România. Conferinţa de presă va fi susţinută de Reza Baqir, Şeful Misiunii FMI pentru România, şi Alejandro Hajdenberg, reprezentantul FMI în România.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit joi, 16 martie, la Palatul Cotroceni, vizita delegaţiei FMI condusă de domnul Reza Baqir, şeful misiunii pentru România, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Întrevederea de la Cotroceni a avut ca scop prezentarea principalelor concluzii ale misiunii periodice de evaluare, în virtutea statutului României de ţară membră a Fondului Monetar Internaţional.

Temele abordate s-au axat pe evoluţiile economice recente ale României. Şeful misiunii FMI a subliniat necesitatea unor politici economice sănătoase, care să consolideze creşterea economică din ultimii ani a României, mai ales în contextul în care actualul cadru fiscal-bugetar prezintă o serie de riscuri şi vulnerabilități. Citeste mai mult pe realitatea.net

 

Ultimile din

Mergi la SUS