Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

FIUL LUI HITLER – un filon exploatat de escroci

in Curiozitati de

Reporterii, în căutare de subiecte senzaţionale, cred că au descoperit un urmaş al lui Hitler undeva în America. Ştirea a făcut ca mii de persoane să înceapă să-şi pună întrebări. Hitler a avut într-adevăr un fiu şi cum se explică că naşterea lui a putut fi atât de lung timp ascunsă şi mai ales se pune întrebarea, firescă de altfel, fiul îi seamănă tatălui său? La aflarea vestei, inimile pro-naziste au început să nutrească speranţă, iar cele ale antifasciştilor să tremure de teamă.

S-au atribuit mai mulţi copii lui Hitler, în special unul care s-ar fi născut în nordul Franţei, în 1915, în vreme ce Hitler se afla aici în garnizoana locală. Versiunile cele mai contradictorii au circulat în privinţa identităţii mamei. Cea mai plauzibilă îi atribuia acestă paternitate Evei Braun, însoţitoarea fidelă în viaţă şi în moarte a fuhrerului. O fată sau un băiat pe care ea ar fi reuşit să-l pună la adăpost mai înainte de a-l însoţi pe Hitler în infernul de la Cancelaria Reichului.

Unii au crezut că acest copil a fost crescut undeva în Bavaria de persoane sigure, alţii au plasat ascunzătoarea în Tyrolul de Sud, acolo unde şi-au găsit un adăpost sigur mii şi mii de nazişti. Mai există ipoteza unui ascunziş în străinatate, după unii în peninsula Iberică sau America Latină. Către anii 1952-1943 escroci ingenioşi au profitat de legenda aceasta pentru a trezi sentimentele adormite ale unor foşti nazişti. Au profitat de sentimentele conaţionaliştilor lor pentru a strânge mari sume de bani.

Punctul central de întrebare gravitează în jurul problemei ridicate de faptul că pentru a avea un copil trebuia să treacă nouă luni de sarcină şi nimeni din anturajul Evei Braun nu-şi aminteşte s-o fi văzut însărcinată vreodată. Cele doua surori care au acceptat să vorbească despre Eva după război şi ale căror raporturi au fost totdeauna cordiale cu aceasta, au dezminţit în mod categoric aceste zvonuri.

Dacă nu a fost Eva Braun, Hitler putea totuşi să fi avut un copil de la altă femeie. Au fost pronunţate mai multe nume printre care şi cel al scenaristei Leni Riefenstahl, o femeie extrem de frumoasă la vremea aceea şi pentru care fuhrerul manifestase în public multă admiaţie şi avea o mare slăbiciune. Leni, care a trăit până la o vârstă înaintată, a respins cu indignare aceste presupuneri lipsite de orice fundament, pretinzând că ea nu a avut niciodată astfel de relaţii…decât artistice cu Hitler.

Chiar dacă acest mod de a nega trecutul său de ferventă naţional-socialistă nu e prea elegant şi nu corespunde în mod cert cu realitatea, nu există nici cel mai mic indiciu care să permită să se afirme că Leni ar fi fost vreodată mama unui copil al fuhrerului.

O FRUMOASĂ TÂNĂRĂ DEVOTATĂ

S-a discutat mult în jurul potenţei sexuale a lui Hitler. Există autori care au afirmat că ar fi suferit de o criptorhidie, alţii că ar fi fost misogin şi timid. Pe baza altor surse, Hitler ar fi suferit de o diminuare a facultăţilor sale sexuale, ca urmare a unei boli venerice contactate în tinereţe la Viena, la care s-a adăugat rănirea provocată de gazele toxice din primul război mondial.

Cu toate acestea, se poate afirma cu oarecare certitudine că impotenţa sa nu era totală şi că unele femei, puţine la număr, au reuşit în decursul vieţii sale să-i redea uneori virilitatea.

Documentele şi rapoartele poliţiei aflate în arhivele din Berlin au acos la iveală o altă idilă a dictatorului nazist. Este vorba de o tânără secretară de partid, Trude Hainzer sau Haner, se spune frumuşică şi care prin anii 1931-1932, deci cu puţin înainte de a veni la putere, era afectată ca secretară personală a lui Hitler. Ea bătea la maşină corespondenţa, discursurile, consemnările “şefului” care o aprecia cu atât mai mult cu cât era, pe de o parte, o foarte bună secretară şi pe de alta, o naţional-socialistă fanatică, având în familia sa mai mulţi membri, unchi şi veri, care aparţineau primului nucleu naţionalist-socialist din anii 1923-1925, epoca puciului din Munchen.

Hitler, care suferea de stomac, fusese supus la un tratament medical care i-a ameliorat nu numai durerile ci şi tonusul sexual. Se pare că la aceasta au contribuit şi farmecele frumoasei sale secretare. Din câte se spune, folosindu-se de un turneu electoral şi de propagandă, în mai multe oraşe din nordul Germaniei, cuplul Trude-Adolf au întreţinut relaţii intime şi tânăra ar fi rămas gravidă, fără posibilitatea contestării paternităţii de către Hitler.

Trude, care după un raport al poliţiei era acelaşi tip de femeie ca şi Eva Braun şi aproximativ de aceeaşi vârstă, 22-24 ani, îl însoţea în permanentţă pe Hitler şi întregul stat major al acestuia în toate deplasările pe care le efectua de-a lungul Germaniei.

Că ea i-a placut sub aspect fizic, este foarte posibil şi chiar probabil. Hitler nu era nici misogin şi nici timid cum s-a spus adeseori fără temei, dar s-a speculat mult pe tema facultăţilor sale sexuale care erau mult diminuate datorita motivelor menţionate mai sus.

Cu toate acestea el nu era total impotent şi idila ce a avut-o în 1932 a beneficiat de tratamentul pentru suferinţele la stomac ce i-a adus o ameliorare pe toate planurile.

Înviorarea tonusului său sexual – când nu avea decât 43 ani – a coincis cu turneul electoral în mai multe oraşe din Nordul Germaniei când s-a consumat idila Trude-Adolf. Aşa după cum reiese dintr-un raport al poliţiei, afacerea a luat o turnură neprevăzută: sub pretextul unei maladii, câteva săptămâni mai tarziu, domnişoara Heinzer a părăsit brusc secretariatul partidului. De atunci i s-a pierdut orice urmă până în i934-1935, când s-a căsătorit undeva în nordul ţării şi a avut mai mulţi copii.

Hitler a considerat-o pe tânăra dactilografă ca necorespunzătoare pentru a-i fi soţie, în ciuda faptului că-şi dorea foarte mult un urmaş. Sau poate pur şi simplu s-a plictisit şi a considerat-o o simplă aventură. Mai există o ipoteză: Trude, decepţionata, orgolioasă şi totodată prea devotată politic fuhrerului său pentru a-i cauza neplăceri, s-a eclipsat şi nu a îndrăznit niciodată să-i vorbească de copilul pe care îl aptepta.

În orice caz, un raport detaliat al poliţiei datând cu puţin înainte de 30 ianuarie 1933, furnizează unele informaţii din care rezultă că dactilografa ar fi avut un copil de sex bărbătesc. Aici se sfârşeste orice relatare. Singura certitudine este că a fost un băiat.Loading...

Ultimile din

CULTURA ZMEURULUI

Zmeurul este un semiarbust valoros care creste spontan in tara noastra dar

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS