Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Filmare cu 2 roboti starneste ingrijorare pe internet. „Este unul dintre cele mai înfricoşătoare lucruri pe care o să le vedeţi azi”

in Stiinta de

Imagini cu un robot care deschide o uşă şi o zbugheşte apoi împreună cu un prieten fac înconjurul Internetului.

Apărut luni pe YouTube, filmuleţul demonstrativ are deja peste două milioane şi jumătate de vizualizări și stârneşte tot felul de reacţii.

Mai în glumă, mai în serios, mulţi scriu că robotul va deschide uşi ca să evadeze sau ca să intre peste noi în case. Destui oameni, inclusiv Elon Musk, se tem că de la roboţi ni se va trage sfârşitul.

În filmuleţul demonstrativ apare mai întâi robotul-câine SpotMini, care se apropie de uşă şi rămâne lângă ea, neputincios. Apoi în scenă intră un alt SpotMini, dispus să-i dea o mână „robotică” de ajutor. După ce se concentrează puţin şi îşi ia avânt, apucă mânerul şi trage uşa și amândoi se strecoară pe uşă, amintind de o evadare.

Compania producătoare a explicat că, deşi pare o sarcină simplă, deschisul uşii presupune o serie complexă de paşi pentru un robot. Dar, dacă producătorii aşteptau laude, nu prea le-a ieşit. Pe reţelele de socializare, reacţiile au oscilat între uimire, umor negru sau panică.

„Este unul dintre cele mai înfricoşătoare lucruri pe care o să le vedeţi azi”, titrează un tabloid britanic.

„Boston Dynamics va fi sfârşitul nostru”, exclamă cineva pe Twitter.

Boston Dynamics, vândută recent de Google unei companii nipone, face roboţi de ani de zile, iar filmuleţele sale stârnesc mereu reacţii. În urmă cu doi ani, un filmuleţ în care inginerii testau stabilitatea roboţilor a dus la o petiţie prin care semnatarii cereau că „bieţii roboţi” să nu mai fie abuzaţi.

https://youtu.be/fUyU3lKzoio

Ultimile din

Mergi la SUS