Știri captivante și curiozități din toată lumea – Descoperă informațiile care contează!

🔗 Conectează-te cu NOI

🌿 Hai pe Facebook! 📘 Alătură-te Grupului ▶️ Urmărește pe YouTube

Fermieri cu banii deja în conturi pentru anul 2017! Este anunțul făcut de către un oficial de la Ministerul Agriculturii

in InfoPlus de

Fermieri cu banii deja în conturi pentru anul 2017! Este anunțul făcut de către un oficial de la Ministerul Agriculturii și Dezvolătirii Rurale care spune că producătorii agricoli care au accesat fonduri europene prin Măsura 4.1, investiții în exploatații agricole și au achiziționat utilaje agricole prin intermediul acestei măsuri au primit deja banii la o lună și jumătate de la încheierea sesiunii de depunere a cererilor. Vestea bună a fost dată astăzi, 17 septembrie, de către secretarul de stat Alexandru Potor în cadrul emisiunii Viața Satului de la TVR 1.  

”Toate proiectele care au fost depuse, cele care aveau și o urgență foarte  mare,  și în mod special pe Măsura 4.1 pe partea de vegetal, unde fermierii trebuiau să utilizeze echipamentele pe care le-au expus în proiect, imediat chiar în campania de toamnă dacă este posibil. Lucrul acesta s-a și întâmplat și la o lună și jumătate de când s-a încheiat sesiunea de depunere pe Măsuta 4.1. Și sunt mai mult decât mulțumit pe subiectul acesta, poate pe altele nu sunt așa de satisfăcut dar vă pot spune că au fost făcute deja plăți pe Măsura 4.1 pentru proiectele care au fost depuse anul acesta. Utilajele au fost livrate și fermierii au primit deja banii”, a transmis oficialul de la Ministerul Agriculturii, cel care coordonează cele două agenții de plăți și anume Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) și Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Scopul Submăsurii 4.1 Investiții în exploatații agricole este sprijinirea investițiilor pentru creșterea competitivității exploataților agricole prin dotarea cu utilaje și echipamente performante în raport cu structura agricolă actuală, precum și investițiile pentru modernizarea fermei (în special cele de dimensiuni medii și asocieri de ferme mici și medii) și îmbunătățirea calității activelor fixe.

În 2017, sprijinul nerambursabil pentru ferme vegetale cu dimensiune economică de până la 500.000SO (valoare producție standard) a fost de 50% din totalul cheltuielilor eligibile și nu a depășit:

-pentru proiectele care prevăd achiziții simple maximum 500.000 euro, respectiv 100.000 euro pentru fermele mici;

-pentru proiectele care prevăd construcții-montaj:

–maximum 1.000.000 euro pentru sectorul vegetal, respectiv 200.000 euro pentru fermele mici din sectorul vegetal;

– maximum 1.500.000 euro pentru legume în spații protejate (sere) și sectorul zootehnic, respectiv 300.000 euro pentru fermele mici din sectorul zootehnic;

-pentru proiectele care prevăd crearea de lanțuri alimentare integrate maximum 2.000.000 euro, respectiv 400.000 euro pentru fermele mici.

Sesiunea de depunere a proiectelor s-a încheiat pe 31 iulie 2017!

Dealerii de utilaje agricole ”umflă” prețurile pentru fermierii care achiziționează echipamente prin fonduri europene

Pe piața utilajelor agricole din țara noastră sunt folosite mai multe practici la care recurg dealerii din domeniu prin care se ”umflă” prețurile utilajelor dacă acestea sunt achiziționate prin fonduri europene, i-a sesizat moderatorul emisiunii Viața Satului, oficialului de la MADR.

Sursa: Agrointel.ro

Trimite prietenilor

Ultimile din

Mergi la SUS