Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Fenomenul astronomic care ar putea DISTRUGE continente întregi. Asteroizi de mărimea unui teren de fotbal ar putea lovi Pământul

in Diverse de

O echipă de cercetători care analizează anual ploaia de meteoriţi Tauride a descoperit un fenomen îngrijorător ce ar putea avea loc în timpul evenimentului astronomic. Experţii avertizează că fragmentele cosmice de gheaţă şi rocă pot fi de dimenisuni uriaşe, acestea având capacitatea să distrugă un întreg continent.

Anual, la sfârşitul lunii octombrie, cerul găzduieşte ploaia de meteoriţi Tauride. Acestea sunt create de reziduurile emise de cometa Encke, denumită după astronomul care a descoperit-o în 1819, informează Mail Online. 

Cercetători din cadrul Institutului Astronomic Ceh au analizat aceste fragmente în ultimii ani şi au descoperit doi asteroizi denumiţi 2015 TX24 şi 2005 UR. Pământul trece prin acestă zonă cu reziduri periculoase odată la câţiva ani, producându-se un număr mare de stele căzătoare.

Următorii ani în care Pământul se va afla în această situaţie sunt 2022, 2025, 2032 şi 2039.

Cele două roci spaţiale au o circumferinţă  între 200 şi 300 de metri şi au fost înregistrare pe lista Uniunii Astronomice Internaţionale ca fiind asteroizi cu ,,potenţial riscant”.

Însă echipa de cercetători cehi se teme că în spatele acestor roci s-ar putea afla corpuri cereşti mult mai mari.  ,,Studiile viitoare ne vor oferi mai multe informaţii pentru a înţelege exact sursa reală a acestor obiecte periculoase, unele dintre ele având puterea de a degrada o întreagă regiune de pe Pământ,” afirmă autorii studiului. Sursa: Descopera.ro

Ultimile din

Mergi la SUS