Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

FENOMEN RAR în România! VIDEO EPIC! Un orădean a reușit să filmeze una dintre cele mai spectaculoase furtuni

in Diverse de

Vânătorul de furtuni, orădeanul Zoltan Boroș a reușit să filmeze una dintre cele mai spectaculoase furtuni.

Acum câteva zile, lângă Salonta, a trecut o furtună violentă denumită supercelula, care este un nor de furtuna cu rotaţie.

Celula a parcurs aproape 300 km, din care 100 km la noi în țară.

„Eu am ieșit la un strormchasing (vânătotare de furtuni), la vecinii noștri unguri și acolo am interceptat celula”, precizează Zoltan Boroș, conform bihon.ro.

SUPERCELULELE sunt destul de rar intalnite, fiind mai periculoase decat alte tipuri de FURTUNI. De regula, SUPERCELULELE sunt fenomene izolate, ce pot dura ora intregi. SUPERCELULELE se pot divide si aduc cu ele mari cantitati de ploaie si vant. Adesea, SUPERCELULELE sunt responsabile pentru tornade, insa acest fenomen nu apare mereu.

O SUPERCELULA se poate dezvolta pornind de la FURTUNI si poate ajunge in scurt timp la marimea unui sistem multicelular. Intr-o SUPERCELULA apare si fenomenul de grindina.

“Sistemul noros, cu diametrul cuprins intre cativa kilometri pana la zeci de kilometri, prin rotatia curentului ascendent poarta numele de mezociclon, iar impreuna cu celula de furtuna asociata, este o SUPERCELULA.”, se arata pe site-ul meteoalert.ro.

Ultimile din

Mergi la SUS