Femeile din România ar putea primi între 630 și 1.000 de lei de la stat, sub forma unei indemnizații viagere. Aflați de aici care sunt condițiile

in Sanatate de

Senatul a adoptat tacit proiectul de lege al deputatului Ninel Peia. Această lege prevede acordarea unei indemnizații viagere pentru femeile care au trei sau mai mulți copii, acestea fiind cuprinse între 30 și 50% din salariul mediu net pe economie, adică între 630 și 1000 lei.

Femeile care au născut trei copii vor primi 30% din salariul mediu net pe economie, iar cele care au crescut patru copii vor primi 40% din salariul mediu net pe economie. Cele cu cinci sau mai mulți copii vor avea o indemnizație viageră de 50% din salariul mediu net pe economie, plus titlul și medalia de ”Mamă Eroină”.

Indemnizația viageră va fi actualizată, anual, în funcție de salariul mediu net pe economie, informează Mediafax. Banii respectivi nu se vor impozita. Femeile care vor indemnizația viageră vor face o cerere scrisă pentru a o primi.

„Cred că o femeie care naște, crește și se ocupă de educația a trei sau mai mulți copii poate fi numită Mamă Eroină (…) Statalitatea noastră depinde de numărul populației. Există studii care arată că în România vor exista numai 16 milioane de cetățeni în anul 2050. Să ne gândim la creșterea natalității și cred că este de importanță națională pentru a nu dispărea ca popor”, afirma  deputatul Ninel Peia.