Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Fără precedent! Sute de pensionari, EXECUTAŢI silit. Bătrânii au fost anunţaţi că cine nu achită va fi executat silit

in ExtraNews de

Pe 14 septembrie, soții Adrian și Nicoleta Nicolcenco primeau fiecare o astfel de decizie privind recuperarea sumei de 2.190 de lei fiecare, „reprezentând prejudiciul generat de acordarea meselor la cantina de ajutor social Palazu Mare, în cursul anului 2013, urmare a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi”. În total, 4.380 lei, bani pe care soții nu îi au. „Suntem disperați, de unde să dăm atâția bani?”, ne-a spus Nicoleta Nicolcenco.

Potrivit romanialibera.ro, cei care vor să achite sunt îndrumați ca, în termen de maximum 30 de zile de la data comunicării dispoziției, să se prezinte cu banii cash la sediul primăriei.

Nu se și spune la ce birou. Primarul îi anunță, prin decizie, că cine nu achită va fi executat silit de către Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța. Cei care nu sunt mulțumiți pot ataca decizia în instanță, la Tribunalul Constanța.

În 2013, fostul primar Radu Mazăre a dat o hotărâre de consiliu prin care toți bătrânii cu pensii de până la 500 de lei să primească cele două mese fără nicio cotizație.

„În 2015, când a venit Curtea de Conturi și a făcut verificări, a concluzionat că anumite persoane ar fi trebuit să plătească contribuția. Mai exact cei care depășeau suma de 126 de lei trebuiau să plătească 30% din valoarea totală, ceea ce nu s-a întâmplat și acum a trebuit să recuperăm banii de la acele persoane”, a afirmat Iulia Zaharinciuc, directorul Serviciului Public de Asistență Socială Constanţa.

În 2013, 450 de persoane beneficiau de masă. La începutul acestui an nu mai rămăseseră decât 150 de beneficiari.

Ultimile din

Mergi la SUS