Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Facebook va introduce o secțiune nouă de anunțuri matrimoniale

in ExtraNews de

Mark Zuckerberg a anuntat ca va lansa un nou serviciu, de matrimoniale, pentru platforma de socializare online Facebook, intr-o conferinta care a avut loc marti, in San Jose, California, transmite AFP, citata de Mediafax.

Zuckerberg a spus ca acest serviciu va avea ca scop sa ii ajute pe oameni sa isi gaseasca parteneri pe termen lung.

„Va fi pentru a construi relatii reale, pe termen lung, nu doar pentru aventuri de o noapte”, a spus Zuckerberg, care a subliniat ca, in SUA, unul din trei mariaje incep printr-o relatie online si ca aproximativ 200 de milioane de utilizatori Facebook au statut de celibatar.

Prin noul serviciu, care va fi unul gratuit, utilizatorii vor putea sa isi creeze un profil „matrimonial” separat, care nu va fi vizibil pentru prietenii din retea, iar potentialii parteneri vor fi recomandati pe baza preferintelor, punctelor de interes mentionate, precum si a prietenilor comuni.

Anuntul a determinat o scadere a actiunilor in platforma matrimoniala Match.com, care detine aplicatia Tinder, cu 22%.

CEO-ul Facebook, in varsta de 33 de ani, a mai spus ca serviciul a fost conceput astfel incat sa respecte regulile privind confidentialitatea si protectia datelor.

Acesta a mai spus ca cei de la Facebook se angajeaza sa sporeasca masurile privind protectia datelor personale.

De asemenea, Facebook a anuntat ca va lansa o functie numita „Clear History” („stergere istoric”), care le va permite utilizatorilor sa vada ce aplicatii si site-uri trimit informatii retelei de socializare, sa stearga date din conturile lor si sa impiedice Facebook sa le stocheze.

Reteaua de socializare a luat deja masuri pentru a limita cantitatea de date pe care o imparte cu aplicatii terte si vrea sa faca pasi pentru a preveni un nou scandal „Cambridge Analytica”, a mai spus Zuckerberg.

Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, probabil au fost accesate ilegal de compania de consultanta britanica Cambridge Analytica, a anuntat recent firma de socializare online.

Cambridge Analytica a utilizat date sustrase in 2014 din conturile Facebook pentru a stabili profilurile alegatorilor americani si a le trimite reclame politice personalizate.

Sursa:  Mediafax.ro

Ultimile din

Mergi la SUS