Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Există diferențe dintre jocul pe gazon artificial tenis și cel pe alte suprafețe ?

in Diverse de

Gazonul artificial pentru terenurile de tenis este o opțiune populară printre jucători dar și proprietarii de terenuri de tenis. Am auzit cu toții despre turnee de tenis pe iarbă sau pe zgură. Suprafața de joc influențează performanțele tenismenilor.

Mulți jucători profesioniști de tenis au chiar preferințe clare și un joc mai performant pe un anume tip de teren tenis.

Deși nu e chiar evident, există diferențe semnificative între un gazon artificial tenis și suprafețele acoperite cu zgură sau iarbă naturală. Merită să cunoști aceste diferențe și mai ales cum pot ele afecta jocul de tenis.

Ce deosebiri sunt între terenul de tenis cu iarbă și gazon sintetic tenis ?

Gazonul artificial pentru terenurile de tenis este o suprafață artificială, fabricată din materiale sintetice : polimeri, polietilenă sau fibre de nylon. O astfel de suprafață artificială este proiectată pentru a imita aspectul și simțul gazonului natural.

Gazonul artificial este cel mai des folosit pentru terenurile de tenis indoor sau terenuri instalate în zone cu climă excesiv de caldă sau rece, unde nu este posibilă menținerea unui gazon natural de calitate.

Ce alte materiale sunt folosite pentru amenajarea unui teren tenis ?

Suprafețele cu zgură sau iarbă naturală sunt două opțiuni tradiționale pentru terenurile de tenis. Zgura este un amestec de argilă și pietriș, iar iarbă naturală este gazonul clasic care necesită multă îngrijire și întreținere.

Una dintre diferențele majore între gazonul artificial și suprafețele cu zgură sau iarbă naturală este viteza jocului. Tenisul jucat pe un gazon sintetic tenis este mai rapid și oferă un joc mai dinamic, în timp ce zgura și iarbă naturală sunt mai lente și oferă posibilitatea unui joc mai strategic. Acest aspect poate afecta stilul de joc al jucătorilor și poate fi desigur o preferință personală.

Suprafața poate afecta modul în care mingea se comportă la impact. Pe gazonul artificial, mingea se ridică mai mult și se mișcă mai repede, în timp ce pe zgură sau iarbă naturală, mingea se mișcă mai încet și e mai ușor de controlat. Gazonul artificial este mai dur decât zgura sau iarbă naturală, ceea ce poate avea un impact diferit asupra corpului jucătorilor.

În concluzie, există diferențe semnificative între gazonul artificial și suprafețele cu zgură sau iarbă naturală folosite pentru a amenaja terenurile de tenis. Este important ca proprietarii de terenuri și jucătorii să ia în considerare aceste diferențe înainte de a decide ce suprafață este mai convenabilă.

Ultimile din

Mergi la SUS