„Este prima dată când postez aşa ceva dar nu pot să stau nepăsătoare! O să vă spun pe scurt povestea acestui băieţel, pe care l-am cunoscut personal: este din Galaţi, se numeşte Alex, are 5 ani şi este abandonat de părinţi. Îl creşte bunica lui de 80 de ani. La vârsta de 5 ani, băiatul nu ştie să vorbească. Deloc! Este bătut de bunica şi trăieşte în condiţii mizere. În aceste fotografii sper că se observă că are căpuşe în cap…” Ce decizie au luat autoritățile

in Educational de

O femeie de 82 de ani din galați este acuzată că și-a bătut în mod repetat strănepotul în vârstă de cinci ani și că l-a crescut în mizerie. Copilul a fost descoperit având căpușe pe scalp!

Femeia l-a crescut pe băiețel de când avea o lună, fiindcă mama acestuia mai are patru copii și n-are posibilități să=-i țină pe toți. O femeie din Galați a postat pe Facebook o poză cu băiețelul murdar și cu căpușe pe cap, a informat mediafax.

„Este prima dată când postez aşa ceva dar nu pot să stau nepăsătoare! O să vă spun pe scurt povestea acestui băieţel, pe care l-am cunoscut personal: este din Galaţi, se numeşte Alex, are 5 ani şi este abandonat de părinţi. Îl creşte bunica lui de 80 de ani. La vârsta de 5 ani, băiatul nu ştie să vorbească. Deloc! Este bătut de bunica şi trăieşte în condiţii mizere. În aceste fotografii sper că se observă că are căpuşe în cap.

Sunt multe de spus, dar mă rezum la atât şi vă rog din suflet să distribuiţi, în speranţa că instituţiile abilitate vor lua măsuri. Update: copilul a fost preluat de Protecţia copilului, cu sprijinul Politiei! Acum să sperăm că nu fac uitat cazul şi băiatul ajunge iar la bunică (cum au făcut până acum)”, a scris aceasta, pe Facebook .

„E un copil vesel, țipă!” „Cum să bat, doamnă, eu copilul? Este un copil vesel, ţipă, se joacă. Eu dacă mă duc la magazin, el stă pe gard şi plânge după mine. Eu îl cresc de la o lună. Şi mama îl vrea, dar a fost aşa cum a fost. Eu i-am spus că îl cresc eu şi aşa a rămas. Vecinul a făcut reclamaţie, că ţipă, că eu nu îl educ.

Copilul ţipă, se joacă cu puii, cu căţeii, şi de aceea a făcut reclamaţie”, a declarat străbunica băiatului. L-au dat mamei Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi au decis să ia copilul din casa bătrânei şi să-l înapoieze mamei care are condiţii pentru a-l creşte.

„Ne-am autosesizat pentru a verifica situaţia în care se află acest copil. În prezent, copilul a fost preluat de la străbunica sa şi, conform cererii mamei, care a refuzat instituirea unei măsuri de protecţie, copilul se află acum alături de mamă şi de ceilalţi fraţi ai săi. Condiţiile de la domiciliul mamei permit, în acest moment, ca acest copil să rămână împreună cu familia, mama va primi sprijinul şi consilierea noastră, iar cazul va fi monitorizat îndeaproape în perioada următoare. Ancheta socială presupune evaluarea cazului multi-dimensional, din punct de vedere al tuturor surselor de care beneficiază familia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi, Tania Calcan. Poliţiştii gălăţeni încearcă să afle dacă în acest caz a fost săvârşită o infracţiune.