Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Eroina care a evitat o catastrofă după ce motorul avionului pe care-l pilota a explodat în zbor

in Extern
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Se numeşte Tammie Jo Shults şi este pilot. De altfel, este prima americancă pilot de avion de luptă, dar de data aceasta vorbim despre o altă situaţie, în care a dat dovadă de sânge rece şi a salvat viaţa celor 144 de pasageri şi cinci membri ai echipajului de la bordul avionului pe care îl pilota.

Tammie a dat dovadă de un comportament exemplar în timpul zborului 1380 al companiei Southwest Airlines, victimă a unei explozii de motor, nevit să aterizeze de urgenţă, marţi, la Philadelphia. În ciuda faptului că incidentul s-a soldat cu moartea unei persoane, Tammie este o eroină, căci a salvat alte aproape 150, având comportamentul adecvat unui pilot de mare clasă, pentru a putea ateriza în siguranţă, după această defecţiune tehnică spectaculoasă.

Tammie Jo Shults, care are 56 de ani, este una dintre primele femei-pilot din Marina americană şi a zburat pe avioane de luptă F-18.

„Tammie Jo Shults a fost fantastică, a reuşit să aterizeze în siguranţă la Philadelphia”, i-a mulţumit, pe Instagram, Amanda Bourman, una dintre pasagerele zborului companiei Southwest.

Cursa Southwest Airlines 1380, care tocmai decolase din New York cu destinaţia Dallas, Texas, a aterizat de urgenţă în Philadelphia după ce o fereastră, aripile şi o parte a fuselajului au fost avariate în acest incident. Şapte pasageri au fost răniţi şi au primit îngrijiri medicale.

Martori oculari au declarat că motorul stâng al avionului a explodat, lovind o fereastră şi provocând depresurizarea cabinei, iar o femeie a fost aproape aspirată în afara avionului. Ea a fost trasă înapoi de alţi pasageri, dar în cele din urmă a decedat. Fusese rănită grav de bucăţi de metal pătrunse în avion.

„Avem o parte a avionului avariat, aşa că va trebui să încetinim puţin.” Acestea au fost cuvintele comandantului Tammie Jo Shults, pronunţate cu calm către controlorii de zbor, după explozia unui motor al Boeing-ului 737 pe care îl pilota. „Avionul vostru este în flăcări? a întrebat un controlor de zbor.

Mai multe detalii AICI


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS