Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Eroina care a evitat o catastrofă după ce motorul avionului pe care-l pilota a explodat în zbor

in Extern de

Se numeşte Tammie Jo Shults şi este pilot. De altfel, este prima americancă pilot de avion de luptă, dar de data aceasta vorbim despre o altă situaţie, în care a dat dovadă de sânge rece şi a salvat viaţa celor 144 de pasageri şi cinci membri ai echipajului de la bordul avionului pe care îl pilota.

Tammie a dat dovadă de un comportament exemplar în timpul zborului 1380 al companiei Southwest Airlines, victimă a unei explozii de motor, nevit să aterizeze de urgenţă, marţi, la Philadelphia. În ciuda faptului că incidentul s-a soldat cu moartea unei persoane, Tammie este o eroină, căci a salvat alte aproape 150, având comportamentul adecvat unui pilot de mare clasă, pentru a putea ateriza în siguranţă, după această defecţiune tehnică spectaculoasă.

Tammie Jo Shults, care are 56 de ani, este una dintre primele femei-pilot din Marina americană şi a zburat pe avioane de luptă F-18.

„Tammie Jo Shults a fost fantastică, a reuşit să aterizeze în siguranţă la Philadelphia”, i-a mulţumit, pe Instagram, Amanda Bourman, una dintre pasagerele zborului companiei Southwest.

Cursa Southwest Airlines 1380, care tocmai decolase din New York cu destinaţia Dallas, Texas, a aterizat de urgenţă în Philadelphia după ce o fereastră, aripile şi o parte a fuselajului au fost avariate în acest incident. Şapte pasageri au fost răniţi şi au primit îngrijiri medicale.

Martori oculari au declarat că motorul stâng al avionului a explodat, lovind o fereastră şi provocând depresurizarea cabinei, iar o femeie a fost aproape aspirată în afara avionului. Ea a fost trasă înapoi de alţi pasageri, dar în cele din urmă a decedat. Fusese rănită grav de bucăţi de metal pătrunse în avion.

„Avem o parte a avionului avariat, aşa că va trebui să încetinim puţin.” Acestea au fost cuvintele comandantului Tammie Jo Shults, pronunţate cu calm către controlorii de zbor, după explozia unui motor al Boeing-ului 737 pe care îl pilota. „Avionul vostru este în flăcări? a întrebat un controlor de zbor.

Mai multe detalii AICI


Ultimile din

Mergi la SUS