Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Episcopul Hușilor va fi sfătuit să se retragă. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, după ce a analizat imaginile cu doi bărbați întreținând relații intime, poate confirma că unul dintre aceștia este Corneliu Bârlădeanu

in ExtraNews de

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, după ce a analizat imaginile difuzate în presă, poate confirma că unul dintre bărbații din imagine este chiar Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeau.
Vasile Bănescu a declarat: „Astăzi am vizionat această filmare și din păcate, sunt constrâns de realitate, să confirm că persoana implicată în această înregistrare este actualul episcop de Huși” și a precizat că acesta va fi sfătuit, cel mai probabil, să se retragă din funcție.

Joi, Cosmin Gubernat, Consilier cultural și social-misionar al Episcopiei Hușilor, a declarat: „Preasfințitul susține că imaginile la care faceți referire sunt trucate și la momentul de față atât pot să vă comunic. Este în desfășurare un proces penal de șantaj. Episcopul Corneliu susține că acele imagini nu sunt reale”.

În data de 30 iunie, DNA Iași i-a trimis în judecată pe Sebastian Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huși, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Județean Vaslui și Mihai Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni, județul Vaslui, sub acuzația de șantaj cu materiale presupus compromițătoare, cerând în schimb funcții și bani. Surse judiciare declarau atunci că, cel șantajat era Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu.

Avocatului Episcopului Corneliu Bârlădeanu a spus: „Clientul meu nu recunoaște sub nicio formă imaginile respective, susține sută la sută că sunt trucate, că probabil așa cum ați văzut, eu nu le-am văzut foarte bine, sunt blurate și în același timp se vede că s-a intervenit pe ele, deci clientul nu se recunoaște în film și a negat tot timpul că ar fi existat filme cu el”.

credius.ro

 

Ultimile din

Mergi la SUS