Press "Enter" to skip to content

Episcop si staret din Romania vizati pentru fapte de CORUPTIE. Procurorii DNA fac perchezitii la manastire, iar capii Episcopiei in loc sa sanctioneze vinovatii cauta „TURNATORUL”

Mascații au descins joi dimineaţă la Episcopia Ortodoxă Oradea şi la Mănăstirea Izbuc. În atenţia procurorilor DNA se află importanți ierarhi ortodocși suspectaţi de fapte de corupţie.

Percheziţiile fac parte dintr-un dosar în care vizaţi ar fi episcopul Sofronie Drincec, dar şi stareţul Mihail Tărău, pentru fapte de corupţie. Starețul Mihail Tărău este fratele Cameliei Dindelegan de la Universitatea din Oradea, trimisă în judecată de DNA pentru cumpărare de influență și dare de mită, ambele în formă continuată, în dosarul în care este judecat şi rectorul Constantin Bungău, scrie BIHOREANUL.

Parohii date pe şpăgi

Potrivit sursei citate, în urmă cu un an, mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, i-a parvenit o anonimă în care erau imputate nereguli grave în sarcina instituţiei. Ţinută la sertar pentru a nu provoca tulburare, sesizarea dezvăluia, cu exemple concrete, toate zvonurile despre neregulile din Episcopie, de la tolerarea în slujbe a unor preoţi divorţaţi până la atribuirea parohiilor şi posturilor pe bază de pile, concursuri aranjate şi şpăgi.

Stareţul Mănăstirii Izbuc, despre care se spune că ar acţiona ca un intermediar al episcopului, era acuzat că vinde parohiile pe bani celor care dau mai mult, printr-un sistem complicat care implică intermediari şi donaţii mascate.

Se caută „turnătorul”

În loc ca acuzele să fie verificate şi eventualii vinovaţi sancţionaţi, capii Episcopiei au încercat să afle cine se află în spatele dezvăluirilor.

De altfel, vânarea persoanei care a trimis jalba pe adresa mitropolitului a început încă a doua zi după ce Streza i-a trimis-o lui Sofronie.

Potrivit surselor citate, informaţiile făcute publice în trecut de BIHOREANUL ar sta la originea anchetei procurorilor anticorupţie.

Percheziţiile la Episcopia Ortodoxă a Oradiei şi la Mănăstirea Izbuc s-au încheiat, joi, în jurul orei 17.30, fără ca vreo persoană să fie condusă la sediul DNA Oradea, pentru audieri. Procurorii au ridicat mai multe documente de la cele două sedii.

Nici Episcopia, nici Patriarhia Română nu au avut vreo reacţie oficială pe marginea anchetei DNA. Sursa: infoalert.ro

Trimite prietenilor
Creare Site Web by O24.RO