Elevii de nota 10 la BAC au plecat din ţară! Primăria Sectorului 1 a trebuit sa ofere distinctiile parintilor

in Educational

Peste 10.000 de absolventi de elita au parasit Romania anul acesta pentru a-si continua studiile in afara tarii, iar sansele ca ei sa revina candva sunt foarte, foarte mici. Mulţi dintre ei îşi continua studiile în Marea Britanie, Danemarca sau Olanda, țări care le oferă burse şi laboratoare performante. Iar numărul plecărilor e în creştere. În 2017, au părăsit ţara cu 20% mai mulţi absolvenţi de liceu decât în 2016, conform unei platforme care intemediază transferul la facultăţi din străinătate. Ministerul Educaţiei spune că nici măcar nu ţine o evidenţă a celor care au plecat.

Iar avantajele pentru ei sunt de necontestat: multiculturalism, posibilitatea de a invata o limba straina, posibilitatea de a face internship si de a capata experienta profesionala inca de pe bancile scolii, programa scolara adaptata la cerintele pietei si profesori foarte bine pregatiti. Peste 6.000 de studenti pleaca in fiecare an sa studieze la institutiile de invatamant din afara, potrivit datelor IntegralEdu.

Primăria Sectorului 1 a premiat, miercuri, elevii care au obţinut 10 la Evaluarea Naţională şi la BAC, respectiv rezultate deosebite la olimpiadele internaţionale. Problema este că edilul din Sectorul 1, Dan Tudorache, nu a avut pe cine să premieze din rândul absolvenţilor de liceu deoarece tinerii nu mai sunt în ţară, în locul lor venind părinţii să preia distincţiile. Informaţia a apărut în spaţiul public în urma unei postări pe Facebook.

„Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, va premia miercuri, 14 noiembrie 2018, începând cu ora 11.00, elevii care au obţinut rezultate deosebite la Examenul Naţional de Bacalaureat, la Evaluarea Naţională (sesiunea iunie-iulie 2018) şi la olimpiadele internaţionale. În cadrul ceremoniei, care va avea loc în Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 1 din Bd. Banu Manta nr. 9, 22 de elevi vor primi recunoaşterea meritelor şi muncii depuse în cursul anului şcolar. Astfel, edilul Dan Tudorache îi va premia pe elevii din unităţile de învăţământ din Sectorul 1 care au obţinut nota maximă la Examenul de Bacalaureat, la Evaluarea Naţională, precum şi pe cei care au fost medaliaţi la olimpiadele internaţionale“, aşa anunţa, marţi dimineaţă, Primăria Sectorului 1.

Numai că la ceremonie nu a participat niciun tânăr absolvent de liceu pentru că toţi sunt plecaţi din ţară. Aşa că părinţii au primit distincţiile în locul copiilor. Informaţia am aflat-o dintr-o postare virală pe reţelele de socializare.

Loading...