Elev cu media 10 la Bacalaureat: Cei care doreau puteau să ia Bacul. „Mi-aș dori să rămân în țară, însă dacă aș avea condiții umane.”

in Educational de

Trei elevi din județul Timiș au luat 10, în 2019, la Bacalaureat. Unul dintre tinerii care au dat clasă la examenul maturității este și Darian Florian Vodă, absolvent al Liceului Teoretic „Iulia Haşdeu” din Lugoj.

„Am dorit să rămân în țară, să urmez Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice Timișoara, iar în viitor mi-aș dori să rămân în țară, însă dacă aș avea condiții umane, altfel aș pleca în străinătate, în țările vestice”, a spus Darian, la Digi24.

El a vorbit și despre cum a reușit să obțină nota 10 la Bacalaureat, dar și subiectele de la examene.

„Am muncit încă din clasa a IX-a, de la începutul liceului, bacul a fost pentru mine de dificultate medie. Pentru cei care doreau să ia puteau să ia Bacul. Cei care au rezultate excepționale înseamnă că s-au pregătit foarte mult. Nu a fost noroc, a fost doar muncă, muncă și iarăși muncă”, a adăugat tânărul.

România pierde absolvenți de liceu, care pleacă să studieze în străinătate, pentru că nu-și găsesc locul în țara. Le-au fost de ajuns 12 ani de școală în România care să-și dea seama ca nu vor castiga nimic dacă vor continua studiile aici. Ce le oferă străinătatea? Teorie aplicată și șansa unor locuri de muncă plătite mult mai bine. Și, în timp de tinerii pleacă, universitățile din România rămân cu tot mai puțini studenți – la jumătate față de debutul crizei economice.

Sunt tot mai puţini studenţi în România. Cei de top preferă să înveţe în străinătate. Universităţile din România sunt…

Publicată de Digi24 pe Miercuri, 10 iulie 2019