Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

El este românul cu cea mai mare datorie la ANAF! Cum a reuşit un pensionar să producă un prejudiciu URIAŞ bugetului de stat

in ExtraNews de

Un pensionar din Botoşani a reuşit să producă un prejudiciu uriaş bugetului de stat. Autorităţile încearcă să recupereze de trei ani o datorie de peste două milioane de euro. Pensionarul nu are proprietăţi pe numele lui, astfel că i s-a pus poprire pe pensie.

Pensionarul a fost om de afaceri în domeniul panificaţiei. Bărbatul a ajuns dator vândut Fiscului după ce o mare parte din datoriile firmei au trecut pe persoană fizică. Deşi omul a contestat măsura, judecătorii i-au respins cererea.

Casa Județeană de Pensii (CJP) i-a pus poprire pe pensie, însă cum aceasta este de doar 1.095 lei și potrivit legii poate fi oprită doar o treime, lunar bugetului de stat îi revin doar 365 de lei.

„Este o poprire făcută de către ANAF, probabil dl a avut o societate sau a fost acționar la o societate. Nu știm exact atunci când primim de la ANAF. Doar de la executori primim copii după sentință, ANAF-ul trimite numai titlul executoriu. Sunt niște datorii la stat” a declarat Ioan Buzilă, director economic CJP Botoșani, potrivit botosaninews.ro.

La Botoșani, sunt înregistrați 3.801 de pensionari din judeţ cu popriri pe pensie din cauza unor datorii neachitate către bănci, la stat sau în urma unor decizii judecătoreşti. Mai mult de jumătate din dosare provin din anul abia încheiat.

Ultimile din

Mergi la SUS