El e Robert, băiețelul român inclus în 1% cei mai inteligenţi oameni din lume. A învățat alfabetul la doi ani, acum are șapte și „dă Bacul”

in Educational de

La șapte ani studiază materia de Bac și e pasionat de cărți de știință. În plus, face meditații la chimie și a fost supus unui test care a arătat că se încadrează între 1% cei mai inteligenţi oameni din lume. Robert este băiețelul român cu capacități intelectuale ieșite din comun, demne de un geniu. A învătat alfabetul imediat ce a început să vorbească în mod coerent, iar la cinci ani știa deja să citească și să înțeleagă termeni de specialitate din știință.

La finele anului trecut, mama lui Robert povestea, într-un interviu acordat Libertatea, că și-a dat seama că fiul ei e mai mult decât „un copil isteț care învață repede” atunci când s-a întors de la școală și i-a spus că nu mai vrea să meargă pentru că se plictisește. La cinci a mers în clasa I, doar că el avea deja alte preocupări, cum ar fi chimia și știința.

„La engleză, de exemplu, erau 15 niveluri de citire pe care trebuia să le atingă până la final de clasa a VI-a și el le atinsese în primele trei luni din clasa I”, povestea mama băiețelului, pentru sursa citată.

Robert e printre cei mai inteligenți oameni de pe Planetă

„I-am povestit unei prietene din Anglia, care este profesoară, și ea ne-a spus că este posibil să fie „gifted” (înzestrat – n.r.). Am căutat pe internet și am găsit Mensa, cea mai mare organizație din lume care are ca membri primii 2% cei mai deștepți oameni de pe planetă. Şi am hotărât să-l ducem la testare”, a mai povestit femeia. Rezultatul testului i-a confirmat că fiul său este cu adevărat un geniu.

În timpul liber, băiețelul are activități recreative de tipul mersului la teatru, la biserică sau în parc, alături de părinții săi. Mama s-a implicat mult în dezolvarea sa și, mai mult, a înființat o organizație care să învețe părinții și profesorii să identifice astfel de copii și să le dea posibilitatea să-și valorifice cu adevărat mintea sclipitoare.