Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ei sunt cei mai buni militari din Forţele Terestre ale Armatei României!

in Diverse/ExtraNews de

   Recent, a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor din Forţele Terestre Române ai concursului „Omul Anului”, pentru anul 2016. Competiţia a fost inaugurată în Armata României în anul 2010 şi urmăreşte, anual, recompensarea valorii profesionale a personalului militar şi civil care contribuie prin faptele lor la crearea unei imagini pozitive instituţiei militare de care aparţin şi la creşterea vizibilităţii structurilor militare, la nivel naţional şi internaţional.

   La competiţie au participat ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, soldaţi profesionişti şi personalul civil contractual, care, „prin faptele, acţiunile sau lucrările elaborate, au contribuit la creşterea prestigiului Forţelor Terestre Române”, anunţă un comunicat al Forţelor Terestre Române..

   Juriul a analizat propunerile înaintate şi a stabilit cîştigătorii pentru cele 10 secţiuni ale concursului. Astfel, locul I la secţiunea „Imaginea şi vizibilitatea Armatei” a fost câştigat de locotenent-colonel Adrian Costaru, de la Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”. Pentru „Credinţă şi altruism”, câştigător a fost numit plutonier-major Mircea Caba, din cadrul Batalionulul 612 Artilerie Antitanc „Maramureş”. Cel mai bun militar al secţiunii „Instrucţie şi luptă” a fost, în anul 2016, maiorul Ioan-Claudiu Gherman, de la Divizia 4 Infanterie „Gemina”. La secţiunea „Diplomaţie şi informaţii”, câştigător este colonelul Vasile Cerbu, din cadrul Divizia 2 Infanterie „Getica”. Sibiul a luat locul I în cadrul secţiunii „Învăţământ, ştiinţă şi artă militară”, fiind reprezentat de colonelul Ciocan Florian, de la „Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”. Cel mai bun sportiv al Forţelor Terestre a fost, anul trecut, caporalul clasa a III-a Ovidiu Mugurel Muţiu, de la Batalionul 405 Sprijin Logistic „Năsăud”. La secţiunea „Presă, film şi literatură”, locul I a fost adjudecat de plutonierul adjutant Vasile Iftime, de la Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun”, iar locotenent-colonelul Rareş Baciu, de la Divizia 4 Infanterie „Gemina”, a ocupat locul fruntaş la Secţiunea Istorie, cultură şi tradiţii militare. „Soldatul universal” al Forţelor Terestre Române a fost, anul trecut, soldatul Ionuţ Marius Rîpanu, de la Batalionul 185 Sprijin Logistic „Mureş”. (foto: forter.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS